Продавець Интернет-магазин КНБК свежеобжаренный и зеленый кофе. розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1353 відгуків
promo_banner
+380981209192
+380954991065
0800 33 20 92
УкраїнаКиївул. Теодора Драйзера 46
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
Интернет-магазин КНБК свежеобжаренный и зеленый кофе

Арабіка, від чого залежить смак арабіки?

Арабіка, від чого залежить смак арабіки?

Кава арабіка – найпопулярніший вид кави в світі. Більше 72 % всього вирощуваного кави в світі — це саме арабіка. Так чому ж він такий популярний? Чому більшість людей віддають перевагу саме йому?

Загальні характеристики арабіки

Повно назва – Кавове дерево аравійське (Coffea Arabica). Дерево арабіки може досягати висоти 7-9 метрів, але для зручності збору врожаю йому не дають вирости вище 4 метрів. Цвіте арабіка білими квітками, які мають приємний аромат. Зерна довгасті (з одного боку опуклі, а з іншого плоскі). У ягоді зерна повернені один до одного плоскою стороною, яка має поздовжню борозну.

кава арабіка цвіте дерево

Росте дерево арабіки на висоті від 750 до 2100 метрів (вважається, що чим вище росте кава, тим більш інтенсивна у ньому кислинка) віддаючи перевагу тропічного клімату. Арабіка досить примхлива рослина, яке схильне до різних захворювань, тому вимагає гарного догляду, спеціальний ґрунт багатий на мінерали, клімат і вологість.

кава арабіка плоди дерева

Збір урожаю досить специфічний. Плоди арабіки дозрівають нерівномірно, але в середньому це займає близько 7-8 місяців. Цей факт не дозволяє збирати врожай спеціальними машинами, тому практично у всіх країнах арабіка збирається вручну. Одне дерево в середньому дає за рік 5 кілограм врожаю (в кінцевому підсумку це приблизно 1 кілограм зерен). Зібрані зерна проходять обробку, вона може бути суха або мокра.

Від чого залежить смак арабіки

Арабіка дає прекрасний смак і аромат. Зерна містять 15-20% ароматичних масел і 0.9 – 1.6% кофеїну. Саме високий вміст ароматичних масел надає арабіці неповторний аромат і багатство букета. Але на її смак можуть впливати дуже багато факторів тому іноді відгуки від одного сорти арабіки можуть досить сильно відрізнятися. Ось деякі з факторів

1. Висота зростання.

2. Розташування плантації.

3. Якість пошти та вміст у ній мінералів.

4. Спосіб обробки зібраних зерен.

5. Ступінь і якість обжарювання.

6. Умови зберігання.

7. Помел.

8. Спосіб приготування.

Як бачимо на смак арабіки впливає дуже багато різних факторів, але це не означає що є один ідеальний варіант смаку. За це ми і любимо каву, тому що, експериментуючи з зернами, сорт по-різному може показати себе в напої і можна отримати дуже несподівані та приємні нотки смаку. І якщо на перші 4 фактора ми не можемо вплинути, хіба що вибором хорошого магазину (від нього ж залежить і пункт 5) інші залежать саме від нас – пробуйте, експериментуйте і нехай кава приносить вам масу задоволення!

різний смак арабіки

Інші статті