Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5350 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-
+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава

Пітчера

ГалереяСписок

Пітчер – один із головних помічників бариста. Без нього приготувати молочні напої неможливо. Але як вибрати хороший пітчер для збивання молока?

Що таке пітчер молочник для молока?

Кожен бариста має пітчер або, як його ще називають, джаг, іноді говорять просто молочник. Це спеціалізований девайс, головне призначення якого – збивання молока та отримання гарної пінки.

Сам процес використання молочника дуже простий. Бариста наливає молоко і поміщає капучинатор кавоварки всередину посудини під певним кутом і на певну глибину. Гаряча пара розігріває і збиває молоко в піну.

Найважливішим моментом на який потрібно звернути увагу при роботі з пітчером – температура молока. Потрібно не просто нагріти його, а й не допустити закипання. Діапазон температур у цьому випадку - не нижче 70 і не вище 80 градусів.

Початківці бариста використовують спеціальні термометри для нагрівання молока, професійні ж орієнтуються на свій досвід та відчуття. Іноді можна зустріти пітчери із вбудованою шкалою температури. Рекомендується використовувати охолоджений пітчер для збивання, щоб піна вийшла щільнішою.

Пітчери бувають із різних матеріалів

Джаги виготовляють із різних матеріалів: нержавіюча сталь, кераміка, скло, алюміній, пластик.

При виборі такого виробу важливо враховувати теплопровідність матеріалу. Збивання молока передбачає контроль температури. Теплопровідність матеріалу забезпечує оптимальні умови.

Самий практичний і найпопулярніший матеріал це нержавіюча сталь. Вона не лише утримує температуру, а й довговічна. Нержавіюча сталь не боїться механічних пошкоджень. До того ж, на неї ніяк не впливають різкі перепади температури, чого не можна сказати про скло або кераміку.

Деякі пітчери додатково покривають шаром тефлону. Воно добре тим, що молоко після нагрівання не пристає до стін і не пригорає. Але в телфоні є і свої мінуси, його легко пошкодити, він швидко втрачає свої властивості.

Об'єм та товщина стінок пітчера

Ще один важливий параметр вибору пітчера – товщина стінок. Велика товщина буде чудовим вибором для досвідчених баріста або всіх, хто має під рукою спеціальний термометр. Товстий метал забезпечує швидке акумулювання тепла у процесі збивання. Він зберігає форму і пишність піни, дозволяє зробити її вищою і щільнішою.

Моделі з тонкими стінками підходять бариста початківців. Вони доступніші за ціною. Тонкі стінки дозволяють легко визначити температуру молока, на дотик, просто торканням руки. Так новачки будуть впевнені, що контролюють процес та не допускають перегріву.

Об'єм пітчера для молока

Що ж до обсягу, то в цьому випадку вибір залежить від самого бариста залежно який напій ви робите або яку кількість молока вам потрібно збити за один раз. Діапазон розмірів – від 150 мл до 1 літра. Все залежить від кількості порцій кави, яку потрібно приготувати за короткий термін. Найпопулярніші розміри 350 та 600 мл. В ідеалі ви за раз готуєте молоко для одного напою. Якщо ж ви використовуєте, великий пітчер відразу на кілька порцій може вийти два різні напої по консистенції.

пітчер молочник ждя молока в каву баріста

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner