Продавець KNBK Fresh Roasted Coffee & Accessories store розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7733 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-

Ми працюємо. Наш графік роботи : БУДНІ: з 10:00 до 20:00 /// СУБОТА: з 11:00 до 16:00 /// Неділя ; Вихідний /// Замовлення приймаємо через сайт 24/7, опрацюємо в найближчий робочий час ;)

+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Гейзерні кавоварки

ГалереяСписок

Гейзерна кавоварка

Гейзерна кавоварка, або в народі просто Гейзер, була вигадана італійцем Альфонсо Біалетті. Спершу кавоварка завоювала популярність у себе на батьківщині в Італії, а згодом і в усьому світі. Навіть зараз восьмигранний дизайн класичної гейзерної кавоварки вважають один із символів цієї країни.

Принцип роботи гейзерної кавоварки дуже простий. Враховуючи низьку вартість - це  забезпечило їй таку популярність,

З чого складається гейзерна кавоварка

  • Нижнього резервуара (основи пристрою, що наповнюється водою та встановлюється на плиту)
  • Воронки-фільтра (для меленої кави)
  • Верхній резервуар ( резервуар для готової кави).
  • Гумової прокладки-ущільнювача
  • Фільтр сита

З чого складається гейзерна кавоварка мока для кави

Принцип дії Гейзерної кавоварки

При підвищенні температури у нижньому резервуарі утворюється пара. Високий тиск буквально виштовхує окріп через фільтр сито, в якому насипана мелена кава. Під час проходу гарячої води через каву і відбувається процес приготування кави. Молота кава насичує воду смаком та ароматом. Після цього кава через трубку потрапляє у верхній резервуар.

На нижній частині кавника розташований спеціальний запобіжний клапан для аварійного випуску пари – обов'язкова деталь у пристрої, що працює з високим тиском. Цей клапан використовується як позначка для кількості води. Не можна наливати воду вище за цей клапан

Як приготувати смачну каву в гейзерній кавоварці

  1. Налити воду в нижню ємність, не вище за клапан
  2. Заповнити фільтр меленою кавою. Для цього рекомендується використовувати середній або грубий помел кави.
  3. З'єднати верхню та нижню частини кавоварки.
  4. Поставити на вогонь. Готувати каву поки з верхньої трубки не почне виходити повітря замість рідини

Секрети приготування кави в гейзерній кавоварці

Хоча сам процес приготування кави у гейзері здається дуже простим. Існує кілька секретів та тонкощів у рецептах кави в гейзерній кавоварці.

  • Використовуйте співвідношення кави до води десь 1 до 12
  • Можна використовувати теплу воду для скорочення часу приготування (це прибере неприємну гіркоту)
  • Можна додати спеції до кави, перед тим як ставите кавоварку на вогонь
  • Щоб отримати в гейзерній кавоварці каву з пінкою, добре збийте в чашці невелику кількість готового напою. Потім доливайте до цієї суміші решту кави.
  • Не доводьте процес до характерного шипіння кавника – цей звук означає, що вода вже пішла.
  • Краще вимкнути плиту на піку приготування моки та залишити кавоварку на хвилину
  • Намагайтеся не перетримувати каву і не перегрівати її, щоб уникнути гіркоти в напої

Розмір гейзерної кавоварки

Ви часто можете побачити в назві гейзерної кавоварки позначки – на 3 чашки, 6 чашок, 9 чашок.

Виходячи із загальновизнаних грамовки 1 чашка в гейзерній кавоварці - приблизно 50 мл. Тобто мок на 3 чашки - це десь 150 мл. кави, відповідно на 6 чашок – приблизно 300

Матеріал Гейзерної кавоварки

Найпоширеніші матеріали це алюміній та нержавіюча сталь.

Важко сказати, яка гейзерна кавоварка краща: алюмінієва чи сталева. Алюміній – бюджетний варіант, чудово підходить для газових та електричних плит, можливо, трохи поступається нержавіючої сталі на вигляд (але це суб'єктивно). Нержавіюча сталь у цьому питанні більш примхлива і вимагає більш уважного догляду, якщо ви хочете, щоб поверхня кавоварки завжди була дзеркальною.

Головним чинником під час виборів матеріалу є тип плити. Якщо у Вас газова, електрична чи склокераміка – можна сміливо брати алюмінієву. Якщо ж індукція, то до неї підходитиме тільки гейзерна кавоварка з нержавіючої сталі. Також є алюмінієві моки з вбудованим, спеціальним, диском для індукції.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner