Турка (джезва) мідна 250 мл. Цільнокатна Сторчай (Слов'янськ)
Турка (джезва) мідна 250 мл. Цільнокатна Сторчай (Слов'янськ)
(фактичний об'єм 250-270 мл.)
Характеристики мідної турки:
- Матеріал: мідь
- Об'єм (мл): 250.0 ( виробником вказано 350)
- Внутрішнє покриття: Харчове олово
- Зовнішнє покриття: немає
- Матеріал ручки: дерево
- Діаметр дна, мм: 70
- Діаметр горла, мм: 65
- Висота, мм: 91
- Тип плити: газова, електрична, склокерамічна
- Країна виробник: Україна
Виконана з якісної міді (не нижчий за М2). Початкова товщина заготовки - 1м (у процесі обробки трохи зменшується).
Дерев’яна ручка (матеріал - ольха, покрита водонепроникним лаком). Ручка "намертво" прикручений гвинтом до турки без пайки. Таким чином, кріплення ручки навіть при перегріві без відсутності води залишається міцним і не дозволить ручці відокремитися від турки. Турка спаяна з двох частин чистим харчовим оловом без застосування олов'яно-свинцевих припаїв.
Внутрішнє лугування зроблено гальванічним методом, при якому олово на молекулярному рівні осідає на мідній поверхні у чистому вигляді (Sn3)
Головна перевага джезв даного виробника це покриття "чорний" нікель. На відміну від аналогового хімічного чорніння, яким продовжують користуватися багато кооперативів, "чорний" нікель має більш високі захисні якості, на які здатні тільки покриття нанесені гальванічним методом. Безперечно вигідно виділяється і неповторний нікелевий відтінок.
Саме мідні турки здавна є невід'ємним атрибутом та інструментом справжнього поціновувача кави. І навіть з появи багатьох сучасних способів приготування турка не втратила своєї актуальності.
Сучасні кавоварки варять якісний напій незалежно від ваших умінь. У той же час, маючи певний досвід, у приготуванні кави в турці можна приготувати настільки смачну каву, що кавоварку після цього захочеться відставити в бік.
Але для приготування справді чудового напою потрібно мати не лише певний запас умінь, а й досить якісний інструмент.
Основні критерії вибору відповідної мідної турки
Форма
Турка (джезва) повинна мати ідеальну конічну форму. Завдяки цьому гуща швидше осідає. Порівняно з вертикальними стінами, процес прискорюється в чотири рази. Таким чином, у вашій чашці з'являється дуже міцний смачний напій без присмаку гущі.
Матеріал
Найкращий матеріал для турки (джезви)-мідь. Цей метал забезпечує рівномірне нагрівання всієї поверхні і утримання тепла. Щоб виключити єдиний брак міді — схильність до окислення, внутрішню сторону конструкції покривають тонким шаром олова.
Дрібниці
Турка купується на досить довгий період, тому не варто економити, адже цим аксесуаром ви майже щодня будете користуватися . Не купуйте турки з тонкими й прямими стінками. Турка повинна мати довгу зручна ручку (дерево або метал).Ну і звичайно ж турка повинна Вам подобається візуально, це не обов'язкова вимога, але також важливо ;)
Основні | |
---|---|
Матеріал | Мідь |
Зливний носик | Так |
Діаметр горлечка | 65 мм |
Об`єм | 250 мл |
Виробник | Сторчай |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Діаметр дна | 70 мм |
Тип плити | Склокерамічна, Газова, Електрична |
Товщина матеріалу | 1 мм |
Знімна ручка | Так |
Стан | Новий |
Зовнішнє покриття | нікель |
Країна виробник | Україна |
Матеріал ручки | дерево |
Висота | 90 мм |
- Ціна: 599 ₴