Турка (джезва) мідна 170 мл Сова, Сторчай (Слов'янськ)
Турка мідна 170 мл для приготування кави Сторчай (Слов'янськ)
Характеристики мідної турки:
- Матеріал: мідь
- Об'єм (мл): 170 (до горлечка)
- Внутрішнє покриття: харчове олово
- Зовнішнє покриття: нікель
- Матеріал ручки: дерево
- Діаметр дна, мм: 70.0
- Діаметр шийки, мм: 42.0
- Висота, мм: 88.0
- Тип плити: газова, електрична, склокерамічна
- Країна виробник: Україна
Виконана з якісної імпортної міді (не нижче М2). Вихідна товщина заготовки - 1мм (в процесі обробки трохи зменшується).
Знімна дерев'яна ручка (матеріал - вільха, покрита водостійким лаком). Пруток "намертво" прикручений гвинтом до турці без пайки. Таким чином, кріплення ручки навіть при перегріві у відсутності води залишається міцним і не дозволить ручці відокремитися від турки. Турка спаяна з двох частин чистим харчовим оловом без застосування олов'яно-свинцевих припоїв.
Внутрішнє лудіння виконано гальванічним методом, при якому олово на молекулярному рівні осідає на мідній поверхні в чистому вигляді (Sn3)
Головне достоїнство джезв даного виробника це покриття "чорний нікель. На відміну від аналогового хімічного чорніння, яким продовжують користуватися багато кооперативи, чорний нікель володіє більш високими захисними якостями, на які здатні лише покриття нанесені ральваническим методом. Незаперечно вигідно виділяється і неповторний нікелевий відтінок.
Саме мідні турки здавна є невід'ємним атрибутом і інструментом справжнього цінителя кави. І навіть з появи безлічі сучасних способів приготування турка не втратила свою актуальність.
Сучасні кавоварки варять якісний напій незалежно від ваших умінь. У той же час, маючи певний досвід, у приготуванні кави в турці можна приготувати настільки смачний кави, що кофемашину після цього захочеться відставити в сторону.
Але для приготування дійсно чудового напою потрібно мати не тільки певний запас умінь, але і досить якісний інструмент.
Основні критерії вибору правильної мідної турки
Форма
Турка (джезва) повинна мати ідеальну конічну форму. Завдяки цьому гуща набагато швидше осідає. У порівнянні з вертикальними стінками цей процес прискорюється в 4 рази. Таким чином, у вашій чашці виявляється виключно міцний смачний напій без домішки гущі.
Матеріал
Найкращим матеріалом для турків (джезва) є мідь. Цей метал забезпечує рівномірний нагрів всієї поверхні та утримання тепла. Щоб виключити єдиний недолік міді – схильність до окислення, внутрішню сторону конструкції покривають тонким шаром олова.
Дрібниці
Турка купується на досить довгий період, тому не варто економити, адже цим аксесуаром ви будете користуватися практично кожен день. Не купуйте турки з тонкими прямими стінками. Турка повинна мати довгу зручну ручку (дерево або метал). Ну і звичайно ж турка повинна Вам подобатися візуально, це не обов'язкова вимога, але теж важливе ;)
Основні | |
---|---|
Матеріал | Мідь |
Зливний носик | Так |
Діаметр горлечка | 45 мм |
Виробник | Сторчай |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Діаметр дна | 73 мм |
Тип плити | Склокерамічна, Газова, Електрична |
Товщина матеріалу | 1 мм |
Стан | Новий |
Зовнішнє покриття | нікель |
Країна виробник | Україна |
Матеріал ручки | дерево |
Висота | 88 мм |
- Ціна: 569 грн