Турка мідна 750 мл. Для приготування кави Сторчай (Слов'янськ)
Характеристики мідної турки:
- Матеріал: мідь
- Об'єм (мл): 750.0
- Внутрішнє покриття: харчове олово
- Зовнішнє покриття: нікель
- Матеріал ручки: дерево
- Діаметр дна, мм: 90.0
- Діаметр горлянки, мм: 50.0
- Висота, мм: 130.0
- Тип плити: газова, електрична, склокерамічна
- Країна виробник: Україна
Виконана з якісного імпортного медіа (не нижчий за М2). Початкова товщина заготовки - 1 м (у процесі обробки трохи зменшується).
Знімна дерев’яна ручка (матеріал - ольха, вкрита водонепроникним лаком).
Пруток "намертво" прикручений гвинтом до турки без паяння. Таким чином, кріплення ручки навіть при перегріві у відсутності води залишається міцним і не дозволить ручці відокремитися від турки. Турка спаяна з двох частин чистим харчовим оловом без застосування олов'яно-свинцевих припоїв.
Внутрішнє лудіння виконано гальванічним методом, при якому олово на молекулярному рівні осідає на мідній поверхні в чистому вигляді (Sn3)
Головна перевага джезв даного виробника це покриття "чорний" нікель. На відміну від аналогового хімічного чорніння, яким продовжують користуватися багато кооперативів, "чорний" нікель має високі захисні якості, на які здатні тільки покриття нанесені гальванічним методом. Безперечно вигідно виділяється і неповторний нікелевий відтінок.
Саме мідні турки здавна є невід'ємним атрибутом та інструментом справжнього поціновувача кави. І навіть з появи багатьох сучасних способів приготування турка не втратила своєї актуальності.
Сучасні кавоварки варять якісний напій незалежно від ваших умінь. Водночас маючи певний досвід, у приготуванні кави в турці можна приготувати настільки смачну каву, що кавоварку після цього захочеться відставити в бік.
Але для приготування справді чудового напою потрібно мати не лише певний запас умінь, а й досить якісний інструмент.
Основні критерії вибору правильної мідної турки:
Форма
Турка (джезва) повинна мати ідеальну конічну форму. Завдяки цьому гуща набагато швидше осідає. Порівняно з вертикальними стінками, цей процес прискорюється в 4 рази. Таким чином, у вашій чашці виявляється виключно міцний напій без домішки гущі.
Матеріал
Найкращим матеріалом для турків (джезви) є мідь. Цей метал забезпечує рівномірне нагрівання всієї поверхні та утримання тепла. Щоб виключити єдиний недолік міді - схильність до окислення, внутрішній бік конструкції покривають тонким шаром олова.
Дрібниці
Турка купується на досить довгий період, тому не варто економити, адже цим аксесуаром ви користуватиметеся практично щодня. Не купуйте турки з тонкими та прямими стінками. Турка повинна мати довгу зручну ручку (дерево чи метал). Ну і звичайно ж турка повинна Вам подобатися візуально, це не обов'язкова вимога, але теж важлива;)
Основні | |
---|---|
Матеріал | Мідь |
Об`єм | 750 мл |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Зовнішнє покриття | нікель |
Знімна ручка | Ні |
Матеріал ручки | дерево |
Діаметр горлечка | 50 мм |
Діаметр дна | 90 мм |
Висота | 130 мм |
Товщина матеріалу | 1 мм |
Зливний носик | Так |
Тип плити | Склокерамічна, Газова, Електрична |
Виробник | Сторчай |
Країна виробник | Україна |
Стан | Новий |
- Ціна: 679 ₴