Арабіка Перу (Arabica Peru) 1кг.
Арабіка Перу свіжообсмажена
Смак кави арабіка Перу
- Чорний шоколад, горіх, карамель, мінімальна фруктова кислинка
- Склад 100% арабіка моносорт.
- Обсмаження Середня
- Країна Перу
- Регіон Південна Америка
Практично вся кава з Перу вважається "органічною кавою". Перуанська арабіка дає ніжний, але дуже насичений напій. Головна нотка в смаку цієї арабіки – це звичайно ж шоколад, іноді його навіть називають "шоколадна кава". Так само присутні нотки прянощів і житнього хліба. Дуже ніжний і не різкий аромат. Кислинка мінімальна. Практично не гіркий.
Фото зерен Арабіка Перу свіжообсмажена
Вирощування арабіки в Перу
Практично вся територія Перу відмінно підходить для вирощування арабіки. Завдяки м'якому клімату і родючій землі в Перу завжди чудовий урожай кави. Вся кава росте на східних схилах гірської системи Анди. Так, як і в Гватемалі майже всі плантації кави висаджують в тіні інших більш високих листяних дерев. Це робиться для захисту врожаю від сильного ультрафіолетового випромінювання, штормових вітрів і злив.
Середня висота зростання арабіки 1000 – 1500 метрів. Урожай збирається з початку липня по кінець листопада вручну. Зерна проходять миту обробку.
Практично всю каву з Перу вирощують на унікальних, екологічно чистих територіях. Так само практично не використовуються ніякі додаткові добрива та обробка дерев хімікатами. Саме тому майже вся кава з цієї країни має маркування БІО.
Історія появи кави в Перу
Точної дати появи кави на території Перу немає, вважається, що перші саджанці були завезені сюди на рубежі 17 і 18 століття. Але майже 200 років каву в Перу вирощували тільки маленькі ферми в невеликій кількості, причиною цьому служила дуже складна політична ситуація в країні. Але в кінці 19 століття Перуанці все ж зрозуміли, що Перу може спокійно зайняти лідируюче позиції на світовому ринку поруч з кавовими гігантами. Зараз перуанська кава – це яскравий приклад грамотного поєднання сучасних технологій і стародавніх традицій.
Успіх Перуанського кави у світі можна пояснити декількома факторами
- Вся територія Перу підходить для вирощування кави на відміну від більшості країн, де кавові плантації вирощують тільки в певних регіонах.
- Весь урожай збирається вручну дрібними фермерами (найчастіше вирощування кави – це сімейний бізнес).
- У Перу існує контролюючий орган – "Державна кавова плата". Він бере проби кави з усіх партій на відповідність маркування Bio.
- Повна відсутність хімічних добавок і пестицидів при вирощуванні кави.
- Такий підхід, на хвилі популярності ведення здорового способу життя, робить перуанську каву дуже популярною на світовому ринку.
Основні | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Перу |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Без кофеїну | Ні |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
вага | 1 кг. |
Ступінь обжарювання | СЕРЕДНЯ (за замовчуванням). Ступінь обжарювання "на вибір" від 5кг. |
Країна походження | Перу |
Співвідношення | 100% Арабіка |
Вага в упаковці | 1 кг. |
Свіжообсмажена/Зелений | Свіжообсмажена |
Кава з кислинкою | Кава без кислинки |
- Ціна: 639 ₴