Продавець KNBK Fresh Roasted Coffee & Accessories store розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
8375 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-

Ми працюємо. Наш графік роботи : БУДНІ: з 10:00 до 20:00 /// СУБОТА: з 11:00 до 16:00 /// Неділя ; Вихідний /// Замовлення приймаємо через сайт 24/7, опрацюємо в найближчий робочий час ;)

+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Ємності для зберігання кави

ГалереяСписок

Як зберігати каву?

Зернова кава вважається найпопулярнішим напоєм по всьому світу. Його аромат здатний зарядити бадьорістю вранці, а смакові якості незрівнянні ні з чим. Порушення умов зберігання кави призводить до погіршення якості та властивостей напою. Щоб подібного не сталося, необхідно знати, як правильно зберігати каву в зернах. Ви могли чути, що каву краще зберігати в холодильнику. Це помилка. Там є і перепади температур, і світло, і, що найшкідливіше, сторонні запахи. Холодильник запросто зіпсує навіть найдорожче та якісне зерно. Крім холодильника є шафа чи морозилка. З ними не так однозначно, тому давайте розбиратися.

Зберігання кавових зерен

Кавові зерна є досить ніжним продуктом, тому навіть повітря може згубно впливати на них. Якщо зберігати їх у відкритому стані, будьте готові зіткнутися з такими факторами:

  • Випаровування масел, в результаті втрата смаку
  • Втрата аромату
  • Зерна вбирають у себе вологу і починають псуватися
  • Крім вологи, поглинаються й інші аромати.

Як же зберігати каву, щоб обсмажені зерна збереглися якомога довше і не втратили своїх характеристик? Ми рекомендуємо вибирати вакуумну або фольгову ємність для зберігання кави. При закритій упаковці вміст може зберігатись досить довго. Термін зберігання кавових зерен при відкритій упаковці становить максимум кілька тижнів. Не забувайте, що в приміщенні має бути помірна вологість та правильна температура.Також можуть підійти банки зі скла з кришками, які герметично закриваються, вони так само непогано зберігають смак, хоча й мають свої мінуси.

Как хранить кофе?

Якщо ви маєте намір вжити кавові зерна протягом декількох тижнів, то після розкриття упаковки їх потрібно пересипати в суху чисту ємність зі скла або кераміки з кришкою, що щільно прилягає. Якщо ж Ваша кава була упакований у спеціальну пачку з зіп застібкою і спеціальним клапаном, що дегазує, радимо зберігати каву прямо в ньому.

Пластик і метал небажано використовувати, тому що кава може поглинути неприємний присмак і змінити запах, хоча є спеціалізовані банки з металу для зберігання кави, які не дають запаху. Зелені зерна можна зберігати довше, ніж обсмажені, і використовувати для цього не тільки скло та кераміку, а й полотняні мішечки.

У процесі зберігання і зерна м меленої кави слід берегти від сторонніх домішок. Для цього ємність має бути ретельно очищена не лише від частинок попереднього продукту, а й від його запаху.

Кава не любить сонячне світло, тому ємність повинна або мати непрозору поверхню, або знаходитись у темному місці, наприклад, кухонній шафі.

Температурний режим та вологість також мають велике значення для збереження смако-ароматичних властивостей. Обирайте сухе місце для зберігання, не дуже жарке та без сильних перепадів температур.

Після обсмажування кава швидко втрачає свої смакові якості. Причина в тому, що обсмажена кава дуже гігроскопічна: вона швидко вбирає і віддає вологу, приймає сторонні запахи і, якщо говорити просто, видихається, а ефірні олії, що знаходяться в зерні, вступають у реакцію з киснем і окислюються. Щоб кава довше зберігала свіжість, її потрібно правильно зберігати.

Как хранить кофе?

Скільки часу зберігається кава

Термін зберігання залежить від трьох факторів:

  • Помел.
  • Упаковка.
  • Місце зберігання.

У кожному випадку на каву по-різному впливають кисень, волога, тепло, сонячні промені та сторонні запахи.

Як зберігати мелену каву

Мелена кава видихається в рази швидше за зернову, тому що в неї більше точок зіткнення з навколишнім середовищем. Його не вдасться довго зберігати: кава почне втрачати свіжість відразу після помелу і навіть у хорошій упаковці протримається 1-2 дні, не більше.

Купувати мелену каву потрібно тільки в крайніх випадках: якщо у вас немає кавомолки, вона погана або ви плануєте випити каву дуже швидко. В інших ситуаціях ми рекомендуємо вибирати каву в зернах.

Як зберігати зернову каву

При правильному зберіганні зернової кави, вона зберігає свіжість один-два місяці після обсмажування. Найчастіше його зберігають у пакетах, банках чи спеціальних контейнерах.

  • Пакети з зіплоком та дегазаційним клапаном найкраще підходять для зберігання. Вони непрозорі, захищені від вологи та повітря, а клапан дозволяє виводити вуглекислий газ, який виділяють свіжообсмажені зерна.
  • На другому місці — керамічні та скляні банки . Їх плюс у тому, що вони так само, як пакети, захищають каву від вологи та сторонніх запахів. Недоліком є те, що всередині завжди буде повітря — це означає, що в банку триватимуть окислювальні процеси і кава втрачатиме свіжість.
  • У герметичні банки не рекомендовано насипати свіжу каву, краще почекати кілька днів, щоб з кави вийшла основна частина вуглекислого газу.
  • Пластикові контейнери краще не використовувати. Вони не завжди герметичні та пропускають світло, а іноді у кави з'являється присмак пластику.

Как хранить кофе?

Де зберігати каву

Якщо ви плануєте використовувати каву швидше, ніж за місяць, краще зберігати її в кухонній шафі або в іншому місці, де немає перепадів температур і прямого світла. Простежте, щоб шафа знаходилася подалі від кухонної плити, тому що під час готування температура в ній збільшуватиметься, а потім знову падатиме.

Якщо ви заздалегідь купуєте каву надовго, її можна зберігати в морозилці (саме в морозилці, а не в холодильнику). Однак є кілька умов, яких важливо дотримуватися:

  • Упаковка має бути непрозорою та абсолютно герметичною. Перед тим, як покласти пакет в морозилку, має сенс видалити зайве повітря через клапан, щоб зменшити ймовірність появи конденсату.
  • Не можна діставати каву з морозильника частинами. Якщо ви плануєте зберігати каву в морозильнику і іноді брати звідти частину, щоб приготувати, потрібно заздалегідь розподілити її порціями. Наприклад, щоб кожній порції вистачало на тиждень. Головне — якщо ви дістали каву з морозильника навіть на хвилину, не можна прибирати її назад.
  •  Перед приготуванням замороженої кави її потрібно зігріти до кімнатної температури. Для цього не можна розігрівати його спеціально, потрібно залишити в кімнаті на якийсь час, доки він сам не зігріється. Наприклад, увечері дістати з морозилки, а вранці приготувати з нього каву.
Але якщо у вас є можливість купувати каву частіше дрібнішими обсягами, то краще не зберігати каву в холодильнику. Температура всередині непостійна, тому що холодильник періодично відкривають та закривають. Через це на каві з'являється конденсат та зайва волога. Але найгірше - це аромати холодильника, які можуть вбирати кавові зерна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner