Фільтр кавоварка
Крапельна кавоварка дуже зручний і простий спосіб для приготування смачної кави, вона заварює каву приблизно, так само, як ви готуєте каву з допомогою пуровера самостійно, тільки робиться це все автоматично. Кавоварка часто має багаторазовий фільтр, також можна використовувати одноразові фільтри. Принцип роботи дуже простий - кавоварка подаж воду на фільтр з кавою, а готовий напій стікає в сервер, залишки меленої кави залишаються у фільтрі.
Великою перевагою фільтр кавоварок є те, що можна готувати багато кави за один раз (500 мл – 1200мл) при цьому робити це стабільно і з постійним смаком.
Після приготування кави кавоварка може певний час зберігати температуру декількома способами.
- Приготована кава відразу потрапляє в спеціальний сервер термос, де довго зберігатиме свою температуру
- Кава потрапляє у звичайний сервер, а кавоварка підігріває його за допомогою нагрівального елемента розміщеного знизу
Крапельна кавоварка - це найпростіший спосіб приготування кави серед електричних приладів. Вони працюють тихо, готувати на них дуже просто, є багато бюджетних варіантів. Для роботи з такою кавоваркою не потрібні жодні спеціальні навички.
У міру зростання культури споживання кави дуже сильно почала набирати популярність Фільтр кава. Але не всі сорти кави підійдуть для такого способу. У більшості випадків у супермаркеті ви можете купити каву темного або середнього обсмаження, вона добре підходить для приготування насиченого, терпкого еспресо або щільної кави в турці чи гейзерній кавоварці. Але в карельних кавоварках час екстракції досить довгий і така кава даватиме гіркий і плоский смак. Для фільтр кавоварки краще використовувати каву світлішої обсмажки, така кава повніше розкриває смакоароматичні властивості напою.
Якщо підібрати правильну каву і відповідально підійти до приготування - вийде смачний, насичений і самодостатній напій, в нього не потрібно додавати ніяких вершків або молоко, навіть цукор краще не використовувати.
Фільтр кава – це класична чорна кава більшого об'єму, через що її часто плутають з Американо. Але це не так, американо — це еспресо, розбавлений невеликою порцією води.
Яку каву використовувати для Фільтр кавоварки
Так як екстракція кави у фільтр кавоварці триває досить довго і знаходиться в постійному контакті з киснем, тому для її приготування варто використовувати свіжу каву, а обсмаження має бути світлим, так звана обсмаження "під фільтр"
Використовувати класичне обсмаження або брати каву обсмажену під еспресо чи для турки не дуже хороша ідея, оскільки смак буде плоским і особливого задоволення від напою ви не отримаєте
Світле обсмаження дозволяє максимально розкрити потенціал смаку та аромату. Свіжа кава світлої обсмажки дасть Вам максимальний результат – приємну об'ємну кислинку, насичені квіткові та ягідні нотки та м'який тривалий післясмак.
Який розмір помелу потрібний для приготування кави в фільтр кавоварці?
Найкращий розмір помелу зерна для капельної кавоварки середній, за текстурою він схожий на великий тростинний цукор. Якщо ви візьмете занадто великий помел, то вода протікатиме через мелену каву занадто швидко, кава буде недовареною і мало насиченою.
Якщо ж, ви візьмете дуже дрібний помел – екстракція проходитиме дуже швидко, та й сама вода проходитиме через таку каву набагато довше, а значить, кава, буде переварена і дасть гірку каву з деревними відтінками.
При приготуванні кави в кавоварці можна експериментувати зі смаком кави змінюючи помел, якщо кава здається вам сильно гіркою, спробуйте взяти помел трохи більше. Якщо напій
Вам здається занадто плоским – зробіть помел трохи менше.