Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
6716 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-
+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Альтернатива

ГалереяСписок

Альтернативні способи приготування кави

Один і той же сорт кави, залежно від ступеня обсмаження, розміру помелу та способу приготування може давати абсолютно різний смак. Така кава буде різна по різкості, солодкості, матиме різну кислинку і гіркуватість

Саме спосіб приготування кави принципово впливає на смак кави, тому варто розібратися, як спосіб приготування кави впливає на смак.

Що таке альтернативний спосіб приготування кави?

Альтернативним способом приготування кави прийнято вважати всі методи заварювання, при яких не використовується еспресо кавомашина.

При ручному приготуванні кави з'являється безліч можливостей впливати на смак отриманого напою. Девайси для такого приготування доступні за ціною, займають мало місця і не залежать від електрики, їх можна брати з собою у подорожі та відпочинок.

Саме ці фактори пояснюють стрімке зростання популярності таких способів приготування. Хоча багато з цих способів існують вже десятки років – популярність вони почали набирати лише недавно

Пуровер або капельний метод приготування кави

Основа цього методу це капельна кавоварка, і безліч різних видів воронок. Всі вони мають різну форму, виготовляються з різних матеріалів, використовують різні фільтри, але всі вони працюють за одним принципом.

Найпопулярніші бренди таких воронок: Hario V60, Melitta, Chemex Kalita, Clever. Всі ці аксесуари мають різний зовнішній вигляд. Але спосіб приготування однаковий: в конусоподібну воронку ставиться фільтр, він може бути паперовим або металевим, в нього насипається кава і поступово вливається гаряча вода. Вода поступово проходить через каву і фільтр і потрапляє в спеціальний сервер або безпосередньо в чашку.

При контакті води з меленою кавою відбувається екстракція смакових та ароматичних речовин.

При такому способі можна експериментувати з розміром помелу, щільністю фільтра, температурою води і навіть швидкістю її вливання. Ви отримаєте чистий, ароматний напій із яскравим смаком. Для такого способу чудово підходять Спешл сорта кави

Пуровер або капельний метод приготування кави

Імерсійне приготування кави

При імерсійному способі приготування кави змелені зерна заливаються водою, і настоюються деякий час. Після чого (з допомогою клапана на воронці) кава фільтрується, і також потрапляє в сервер або чашку. Це один із найпростіших способів заварювання кави. Вам потрібно трохи почекати, поки кава завариться і пройде екстракція всіх смакоароматичних речовин. У середньому таке приготування займає від 2 до 5 хвилин (Аеропрес, Конюшина, Френч прес). Але імерсійним способом є і приготування холодної кави Колд Брю, але при холодному заварюванні кави процес може тривати 8-20 годин. Така кава виходить більш щільною і насиченою, з яскравим смаком і ароматом, такий напій має більш високий вміст кофеїну.

Найпопулярніші девайси для імерсійного методу: френч-прес, Аеропрес, Клевер, Харіо, Колд брю.

Імерсійне приготування кави

Заварювання кави з допомогою тиску

Найпопулярніший метод такого приготування – гейзерна кавоварка. Вода в гейзерній кавоварці проходить через таблетку меленої кави під тиском водяної пари, виварюючи всі смакові речовини з кави. Такий метод підходить любителями насиченої кави з приємною гіркуватістю та невеликою кислотністю.

Заварювання кави з допомогою тиску

Кава в турці

Тут все дуже зрозуміло, майже всі любителі кави, хоча б раз у житті куштували каву в турці. Принцип роботи дуже простий. У Турку насипається кава дрібного помелу та заливається водою. За допомогою плити або пальника кава доводиться до готовності. Смак кави ви можете регулюватися за рахунок розміру помелу та часу приготування. Кава за смаком дуже схожа на гейзерну кавоварку але чистіша.

Кава в турці

Що краще альтернатива чи еспресо?

Якщо ви вже давно є любителем кави, знаєтеся на сортах і ступенях обсмажування, то ви точно знаєте - що відповіді на це питання немає. Різні способи приготування дають різні смаки з різною текстурою та щільністю. Кава у воронці та в еспресо – це різні напої і у кожного з них є свої цінителі. При чому часто одні й ті ж люди п'ють різну каву, приготовлених різними способами, щоб отримати максимум від певних сортів. Так як одна і та сама кава розкривається по-різному. Пробуйте різні сорти та підбирайте спосіб приготування під свій смак, настрій та свої уподобання.

Останні кілька років у нас дуже стрімко розвивається ринок гарної кави. Фермери експериментують з методами вирощування та обробки зерен, виводять нові сорти та різновиди, пропонуючи все більш цікаві та своєрідні лоти.

Обсмажувачі кави шукають нові смаки, спілкуються з виробниками, щоб простежити шлях зерна від дерева до чашки і створити профіль обсмажування, який підкреслить унікальність сорту і максимально розкриє його смакові нотки.

Альтернативні методи заварювання не створюють нових смаків, вони активно розкривають потенціал зерна: залежно від способу приготування ті чи інші нотки в чашці можуть проявлятися інтенсивніше.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner