Аеропрес для приготування кави AeroPress
Характеристики AeroPress
- Виробник Aerobie Inc.
- Об'єм 0.3 мл
- Країна виробник США
- Висота 292 мм
- Ширина 110 мм
- Глибина 110 мм
- Вага 180 грамів
- Колір корпусу Темний прозорий
- Матеріал корпусу Пластик BPA free
Аеропрес AeroPress Aerobie Inc
Aeropress — це найкраще поєднання ціни, якості, компактності та зручності використання. Aeropress ідеальний для дачі, походів і подорожей, відряджень та офісу. Ручна кавоварка дуже легка, виготовлена з міцного якісного пластику (BPA free), не б'ється й не ламається.
Аеропрес займає обмаль місця. Кава на смак виходить напрочуд насиченою, з інтенсивним смаком і ароматом, без осаду та домішок. Аеропрес — одна з найпопулярніших кавоварок серед цінителів кави, бариста та мандрівників у всьому світі.
До комплекту Аеропрес (Aeropress®) входять:
- Поршень — 1 шт.;
- Гумове ущільнення поршня — 1 шт.;
- Камера для приготування — 1 шт.;
- Кришка фільтра — 1 шт.;
- Запасні фільтри — 100 шт.;
- Мірна ложка для кави — 1 шт.;
- Лопатка для розмішування — 1 шт.;
- Інструкція з експлуатації — 1 шт.;
- Пакувальна коробка 1 шт.
Як влаштований принцип роботи AeroPress Аеропрес
Аеропрес готує каву за допомогою тиску, цей метод схожий із приготування кави в еспресо кавомашині та гейзерній кавоварці
Аеропрес складається з пластикової прямої трубки у формі циліндра з поршневим механізмом. Під час натискання на поршень вода під тиском просочується крізь шар меленої кави, і, проходячи через фільтр, стікає в посудину для напою.
Під час збирання Аеропрес фільтр вкладається в кришку, а кришка кріпиться на нижній частині циліндра. Девайс перевертається і ставиться на посудину для готової кави. Зверху встановлюється поршень і натискається, створюючи певний тиск так само як це відбувається в класичному медичному шприці.
Історія Аеропрес для приготування кави AeroPress
Аеропресс сконструйований 2005 року професором Стенфордського університету Аланом Адлером.
Адлер дуже любив пити каву. Але йому дуже бракувало, що більшість кавоварок, які були доступні на той час, готують каву відразу на багато порцій, а не одну. Та й процес приготувань кави був досить довгим, приблизно 4 хвилини. Тому він вирішив сам зробити девайс для приготування кави собі.
Повноцінно на ринок Аеропрес вийшов 2005 року, але зустріли новинку досить категорично, але згодом ставлення до винаходу стало змінюватися. Цей спосіб вирізнявся на фото інших портативністю, простотою й ціною. Кава виходить смачною, а часу на її приготування потрібно набагато менше. І Аеропрес став стрімко набирати популярності. І вже з 2088
Як приготувати каву в аеропресі AeroPress:
- В відкритий циліндр засипається мелена кава (помел дрібніший, ніж для кемексу, але трохи більший, ніж для пуровера й сифона).
- Зверху заливаємо гарячу воду (Винахідник аеропресу рекомендує температуру води 80 °C. Ми, методом проб, використовуємо воду 90-94 °C)
- Кава перемішується, щоб забезпечити рівномірне змочування.
- У циліндр вставляється поршень, і весь аеропрес у зборі поміщається зверху на чашку.
- Натисканням зверху поршня продавлюємо заварену каву через встановлений в основі циліндра фільтр прямо в чашку.
Основні | |
---|---|
Матеріал | Пластик |
Прес-фільтр | Є |
Об`єм | 200 мл |
Колір | Сірий |
Виробник | Aerobie Inc. |
Країна виробник | США |
Користувальницькі характеристики | |
Тип посуду | AeroPress |
- Ціна: 1 887 ₴