Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7373 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-
+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Ручні Кавомолки

ГалереяСписок

Як обрати ручну кавомолку?

Всі любителі кави знають, що смачна кава починається з якісного помелу кави. Найоптимальніший варіант це ручна кавомолка. Головною перевагою такого приладу є те, що процес перемелювання відбувається повільно, зерна не нагріваються і не перепалюються, тим самим зберігаючи всі смакові якості кави.

Принцип роботи ручної кавомолки

Принцип роботи дуже простий: два жорна обертаються і перемелюють кавові зерна. Один прикріплений до корпусу, а другий обертається за допомогою ручки, розташування якої безпосередньо впливає на зручність роботи. Залежно від типу корпусу ручки розташовуються як зверху, так і збоку. У деяких моделях кавомолок є можливість зняття ручки, так само зараз набирають популярності кавомолки зі складною ручкою.

Як обрати ручну кавомолку?

Які переваги ручної кавомолки перед електричною?

  • Якщо вам важливий не тільки смак кави, а й процес приготування напою;
  • Бувають проблеми з наявністю електрики
  • Ви любите подорожувати та відпочивати на природі;
  • Вам дуже важлива компактність;
  • Отримати якісний помел з ручною кавомолкою набагато дешевше, ніж з електричною, особливо якщо Ви хочете отримати дрібний помел. Електричні кавомолки які роблять хороший помел для джезви при цьому зберігаючи максимальну однорідність часток дуже не бюджетні.
  • Кава не перегрівається при помелі
  • Мінімум відходів
  • Простіше налаштування та підбір помелу

На що потрібно звернути увагу при виборі кавомолки

При виборі ручної кавомолки слід звертати увагу на жорна, тип і матеріал корпусу, перевірити можливості зміни розміру помелу, ємності для зерен та готового порошку.З якого матеріалу мають бути виготовлені дружина?

Матеріал жорен впливає на рівномірність помелу, на смак кави та довговічність приладу. Жорнова виготовляють із чавуну, загартованої сталі, кераміки або каменю.

  • Жорна з чавуну – міцні, не бояться ударів, дуже зносостійкі та відносно недорогі. Але чавун має пористу структуру і добре вбирає запахи - запах колишнього ґатунку може змішатися з новим. Такі жорна згодом сточуються, мікростружка потрапляє у продукт і надає йому металевого присмаку.
  • У виробів із загартованої сталі теж хороша міцність. Вони не дають запахів і дають високу однорідність змеленої кави, що важливо для смачного напою. Іноді для продовження терміну служби їх покривають сполуками на основі титану, але і без цього кавомолка служить дуже довго. Це майже ідеальний варіант, хоч сильно підвищує вартість приладу.
  • Хорошим варіантом можна вважати жорна з кераміки. Вони не бояться вологи та вогкості. У процесі тривалої експлуатації не сточуються і не нагріваються, але керамічні жорна більш тендітні і під час падіння або необережного використання можуть пошкодитися або розбитися. Також кераміка більше підходить для великого помелу. Однорідний дрібний помел на кераміці зробити складніше.

Регулювання помелу на кавомолці

Дуже важливим фактором на будь-якій кавомолці є можливість налаштування помелу. Важливо щоб Ви могли регулювати розмір змеленої кави від дрібного помелу (для турки) до великого (для френч преса). У різних кавомолках це робиться по-різному, найпоширеніший спосіб за допомогою спеціального перемикача всередині кавомолки, так звані кліки, іноді цей механізм розміщують на зовнішньому корпусі. У східній кавомолці часто регулювання відбувається за допомогою затиску спеціальної гайки на жорнах. Не дуже важливо яким способом це робиться, але важливо, щоб ця можливість була

Кавомолки, в яких немає такої можливості – не зовсім коректно називати кавомолкою, це скоріше просто млин. Так як ви не можете контролювати фракцію змеленої кави і напій буде виходити щоразу по-різному. Їх краще використовувати для помелу спецій.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner