Дотик
Пуровер Дотик для приготування кави
Пуровер Дотик – традиційний метод альтернативного заварювання фільтр-кави, що приваблює своєю унікальною формою та особливою філософією.
Отвори, розташовані по всій площі пуровера, допомагають при заварюванні кави дегазуватися швидко і рівномірно. Також кава починає аерувати (насичуватись повітрям) вже під час заварювання.
Форма гострих вертикальних ребер допомагає зменшити контакт паперового фільтра з девайсом, надійно утримуючи його при заварюванні.
Мінімальний контакт паперового фільтра з девайсом допомагає воді рівномірно проходити через каву, що сприяє рівномірній екстракції.
Головною особливістю пуровера дотик є температурний режим, втрата температури під час заварювання допомагає знизити виділення гірких речовин на останньому етапі заварювання. Тому будь-який метод обробки кави можна заварювати у пуровері на високих температурах (понад 98 градусів).
Ще однією особливістю пуровера Дотик є те, що він виготовлений із Української кераміки родом із Слов'янська.
Загальні характеристики пуровера Дотик
- Нижній діаметр 35 мм
- Верхній діаметр 126 мм
- Довжина 90 мм
- Висота 76 мм
- Діаметр підставки 110 мм
Рецепт для приготування кави в пуровері Дотик
- Чиста питна вода фільтрована (температура 92-93°С, 240мл)
- Помел великий, як тростинний цукор (більше ніж V60, 8 на mahlkoenig ЕК43)
- Свіжообсмажена кава – бажано якийсь сорт із яскравим смаком,
Спосіб приготування
- Розкладіть фільтр і добре змочіть гарячою водою. Злийте воду, не виймаючи фільтр;
- Засипте свіжо змелену каву на дно фільтра;
- Вирівняйте кавовий шар легким струшуванням пуровера;
- Потрібно обнулити ваги та засікти час. Перше вливання з невеликою кількістю води (40мл), щоб з кави вийшов вуглекислий газ. Цей процес називають blooming, він необхідний отримання збалансованої чашки.
- Через 25 секунд долийте 40 мл води різкими активними круговими рухами;
- Потім кожні 25 секунд вливайте по 40 мл води круговими рухами до 240