Кемекс Chemex Six Сup 990 мл. 6 cup
Кемекс для заварювання кави 990 мл. Chemex
Основні характеристики Chemex 6 cup
- Тип заварника - Кемекс
- Об'єм - 990 мл.
- Матеріал — Боросилікатне скло
- Матеріал комірця — дерево
- Максимальна кількість порцій — 6
- Висота - 21 см.
- Ширина - 12 см.
- Колір — Прозорий
- Країна виробник - США
Як готувати каву в Chemex?
- Встановити на колбі кавоварки фільтр, складений конусом.
- Пролити фільтр гарячою водою, після чого воду злити.
- Засипати мелену каву.
- Залийте каву, щоб уся кава стала вологою (1 грам кава всмоктує 2 мл води).
- Тонкою рівною струєю гарячої води (85-95 градусів) пролити каву в фільтрі необхідного об’єму води (приблизно 100 мл на 10 г кави).
- Результат: Приємний ароматний напій.
Це дуже просте і добре продумане знаряддя для приготування смачної та ароматної кави. Колбу кемексу виготовляють з боросилікатного скла, а для зручності використання додано Дерев’яний комірець, прикрашений шкіряним шнуром.
Для виготовлення кемексу використовуються лише високоякісні матеріали. Тому цей заварник можна поставити на газову або склокерамічну плиту, на маленьку і середню потужність. Боросилікатне скло забезпечує Міцність і жар.
Для приготування кави в Chemex 6 cup використовуються спеціальні оригінальні фільтри Chemex. Фільтри виготовлено зі щільного матеріалу, який може допомогти максимально розкрити смак напоїв.
Що таке Кемекс (Chemex) та як у ньому приготувати каву?
Одне з найоригінальніших пристроїв для заварювання кави – кемекс. Ця ручна кавоварка дуже красива, а приготовлений у ній напій має насичений, яскравий смак.
Історія Кемексу Chemex
Американський хімік Пітер Шлюмб зробив безліч відкриттів, але в історію він увійшов як винахідник кемексу. Вчений постійно затримувався в лабораторії допізна, тому йому завжди потрібно було багато міцної кави. Пан Шлюмбом спорудив щось, що нагадує крапельну кавоварку, використовуючи підручні матеріали: колбу Ерленмейєра, лабораторну скляну лійку та фільтрувальний папір. При приготуванні на такому пристрої Все масло, що міститься в мелених зернах, залишається на фільтрі у воронці, а готова кава потрапляє в колбу.
Кава, що виходила, була смачною, але конструкція була незручною: колба обпалювала руки, і доводилося шукати місце для розміщення мокрої воронки, яку виймали з колби перед тим, як налити напій у чашку. Шлюмбом знайшов вихід – він з'єднав воронку та колбу за допомогою шкіряного прихвату. Пізніше він замінив його на дерев'яний, а від шкіряного прихвату залишився лише шнур, який і зараз є на кожному Chemex.
Щоб кава не вилилася з чашки, хімік встановив зверху канал з довгим носиком у формі жолобка. Повітря витісняється гарячою водою і без перешкод виходить через цей жолобок.
1941 року Пітер Шлюмбом отримав патент на кавоварку кемекс (chemex), що означає в перекладі «хімічна». Завдяки вміло проведеній рекламній кампанії пристрій увійшов у моду.По всіх США рекламні щити закликали: "Заварюй каву, як хімік"
Приготування кави у Chemex
Каву часто варять поспіхом, коли немає точної дози води. Тому вчені розмістили на стінці колби виступ - "пупок", що відзначає половину обсягу.
Сьогодні кемекс виробляє не тільки американська компанія Chemex Corporation, а й кілька китайських компаній. До цього дня зовнішній вигляд кавоварки мало змінився: вона схожа на алхімічну посудину. Зараз затискачі виготовляються не лише з дерева, а й із пластику. Є ще модель, схожа на глечик, без прихвата, але з ручкою.
Кава для кемексу має середній або великий помел (трохи дрібніше, ніж у френч-пресі). Вважається, що чим більше кави ви приготуєте за один раз, тим грубішим повинен бути помел.
Наприклад, щоб приготувати напій об'ємом 500 мл (30-50 г кави), подрібніть кавові зерна так, щоб розмір їх часток був такий самий, як у великої морської солі. Якщо ви заварюєте каву з 10-20 г кавових зерен, їх можна помолоти дрібніше.
Основні | |
---|---|
Виробник | Chemex |
Країна виробник | США |
Висота | 210 мм |
Матеріал | Скло |
Об`єм | 0.99 мл |
Тип посуду | Кемекс |
Колір | Прозорий |
Ширина | 130 мм |
- Ціна: 2 399 ₴