Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
6706 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-

Ми працюємо. Наш графік роботи : БУДНІ: з 10:00 до 20:00 /// СУБОТА: з 11:00 до 16:00 /// Неділя ; Вихідний /// Замовлення приймаємо через сайт 24/7, опрацюємо в найближчий робочий час ;)

+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Сифони для кави і чаю

ГалереяСписок

Сифон для приготування кави, Габет

Сифон для приготування кави вперше був виготовлений у Німеччині в 1830 році і активно набирав популярність у багатьох європейських країнах і навіть в Америці, аж до середини 20 століття. У 1970 попит на сифони для приготування кави трохи впав у зв'язку зі зростанням популярності розчинної кави. Але після 2000 років сифони стали знову набирати популярності.

Конструкція сифона спочатку трохи відрізнялася від тієї, до якої ми звикли зараз, але принцип дії був такий самий. Новий пристрій досить швидко став популярним, тому що такий метод приготування кави був дуже видовищним. Сифони були не загальнодоступним предметом, швидше навпаки – символом розкоші на той час

Згодом у конструкцію було внесено деякі функціональні зміни. Людиною, яка модернізувала Сифон був Луї Габет, він же і отримав патент на цей девайс. Навіть зараз сифони іноді називають габетом.

Принцип роботи Сифону для кави

Сифон складається з двох основних частин – верхньої та нижньої колби, в більшості випадків їх роблять із спеціального боросилікатного скла. Воно має невеликий коефіцієнт температурного розширення і дуже міцний у порівнянні зі звичайним склом.

Верхня судина у нижній частині має скляну трубку, яка повинна практично діставати дна нижньої судини, у зібраному вигляді. Для зручного з'єднання між верхньою та нижньою колбою є спеціальний гумовий ущільнювач, а всередині встановлюється тканинний, паперовий чи металевий фільтр.

У нижню колбу заливається чиста вода. А у верхню засипається кава та встановлюється фільтр. Вже у зібраному вигляді під сифон встановлюється газовий або спиртовий пальник. Вода в нижній посудині починає кипіти, молекули води починають розширюватися, тиск зростає. У міру зростання тиску вода починає виштовхуватися по трубці у верхню колбу, такий же принцип ми можемо спостерігати в гейзерній кавоварці. Коли кава приготується, пальник можна прибирати, в міру зниження температури води та тиску готовий напій через трубку, проходячи фільтр, потрапляє назад у нижню колбу.

Рецепт приготування кави в Сифоні Габет

Процес приготування кави у сифоні наступний:

  1. У нижню колбу залийте воду. Можна заливати як холодну, так і гарячу воду залежно від рецепту.
  2. Вставте Ваш фільтр між верхньою та нижньою частиною
  3. У верхню колбу насипте каву грубого помелу
  4. Використовуйте співвідношення кави та води від 1:10 до 1:15. (залежно від того, наскільки щільний напій ви хочете отримати)
  5. Зберіть Сифон і поставте пальник під нижню колбу.
  6. Ви можете регулювати час приготування інтенсивністю вогню.
  7. У міру закипання води, вона виштовхуватиметься з нижньої частини у верхню через скляну трубку у верхню частину, де вже буде готуватися ваш напій
  8. Можна перемішати каву під час приготування кілька разів. Інтенсивніше вперше, коли вся вода перейде вгору, а вдруге після 1-1,5 хвилин заварювання вже ніжніше.
  9. Після завершення приготування зніміть Сифон із джерела вогню і дайте воді опуститись назад у нижню колбу Сифона. Вона стіче сама під дією гравітації та всмоктувальної сили вакууму. Кавова гуща залишиться у верхній частині колби.
  10.  Ваша кава готова!

Який смак у кави, приготовленої в Сифоні?

Приготування кави у сифоні частково відбувається за допомогою імерсії. При такому способі приготування кави знаходиться в контакті з водою протягом усього процесу екстракції. Такий тривалий контакт сильно впливає на структуру кави, дає сильний аромат та насиченість напою.

Кава в сифоні (як і в будь-якому імерсійному способі приготування кави) виходить дуже щільною, але при цьому яскравою і досить чистою

Сифон для приготування кави, Габет

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner