Сифон для приготування кави та чаю 3 чашки (360 мл.)
До комплекту входить.
- Штатив
- Верхня колба
- Нижня колба 360 мл
- багаторазовий фільтр
- Кришка для верхньої колби
- Пальник спиртовий
Характеристики сифона
- Сифон призначений для приготування кава, чаю та інших гарячих напоїв.
- Об'єм сифона — 360 мл.
- З усіх альтернативних способів приготування сифон, мабуть, найзахопливіший. Є якась магія в тому, як вода перетікає з однієї колби в іншу та перетворюється на напій.
- Сифон складається з двох колб, виготовлений із жароміцного боросилікатного скла.
- Нижня колба закріплена на металевому штативі з таким урахуванням, щоб залишалося місця для нагрівального пристрою (в комплект входить спиртовий пальник).
- Верхня колба знизу обладнується скляною трубкою, яка має діставати до самого дна нижньої колби. Зверху закривається кришкою. Ущільнювач між колбами виготовлений з харчової гуми.
- В нижню колбу наливається вода (краще гаряча, щоб заощадити час і паливо в пальнику), верхню насипається кава або чай.
- Гаряча вода з нижньої колби, нагріваючись пальником, підіймається у верхню колбу, заварюючи, у нижню засипте свіжозмелену каву або чай.
- Після майже повного переміщення води у верхню колбу починається процес буріння й заварювання кави або чаю. Кава або чай під впливом бурління гарячої води, не доведеної до кипіння, активно бультихаєтся в колбі, що сприяє ефективному заварюванню та виділенню всіх ароматів і корисних речовин.
- Спиртовий пальник у комплекті.
- Видовищне приготування чаю або кави.
- Призначений для приготування трьох порцій напою.
- Виготовлений із вогнетривкого боросилікатного скла
- У пальнику можна використовувати звичайний аптечний спирт
- Зручна ручка-тримач колби
Чайний сифон — це ефектний та ефективний пристрій для приготування чаю та гарячих напоїв на його основі. Принцип дії сифона дуже простий, а сам прилад, мабуть, можна показувати в школі на заняттях — для переконливої демонстрації деяких фізичних принципів.
Сифон складається з двох колб, закріплених на штативі та з'єднаних між собою скляною трубкою та розділених фільтром-ситечком. В нижню колбу наливається вода, у верхню насипається чай. Потім сифон збирається, верхня колба накривається кришкою, а під нижньою запалюється спиртовий пальник (можна використовувати як рідкий, так і сухий спирт). Вода в нижній колбі нагрівається і тиском пари, що утворюється, виштовхується у верхню колбу, у якій починає вирувати й заварювати чай. Попри зовнішню схожість буріння в сифоні з кипінням, це сучасний інший процес — і його відмінності від кипіння з погляду заварювання чаю принципово. Під час буріння в сифоні чай «бути» у гарячій (але не кипить) воді, насиченій киснем. І заварюється дуже добре.
Коли чай готовий, пальник з-під нижньої колби забирається, сама колба швидко остигає — і чай перетікає в неї під дією негативного тиску. Фільтр водночас затримує чаїнки — і знизу залишається тільки чистий чай. Після цього із сифона зніме верхня колба (обережно, тому що вона гаряча), а з нижньої колби чай переливається в сервірувальний чайник або відразу розливається по чашках.
Все виходить просто, ефектно, смачно та дуже сучасно. Настільки сучасно, що в сифоні досить складно розпізнати пристрій вельми поважного віку. Та ще й поступово «мігрувальна» у чайну культуру з культури кавової. Адже спочатку сифон був кавомашиною, причому з багатою та цікавою історією.
Професійний сифон нового покоління з жароміцного скла. Для видовищного варіння кави.
Кавовий сифон стане справжнім подарунком для шанувальників якісної, свіжої й ароматної кави. Саме сифон дає змогу приготувати каву в такий спосіб, щоб розкрити всю палітру смаку й аромату.
Основні | |
---|---|
Виробник | Shinohara |
Гарантійний термін | 12 міс |
Об`єм | 0.36 л |
Колір корпусу | Прозорий |
Країна виробник | Китай |
Тип використовуваної кави | Мелений |
Стан | Новий |
- Ціна: 1 799 ₴