Джиггер для коктейлів
Джиггер – незамінний інструмент для барменів, що дозволяє точно дозувати алкоголь та створювати чудові коктейлі. Вміння використовувати джиггер - справа практики, але з ним будь-який бармен може досягти мистецтва приготування напоїв.
Джиггери, стаканчики з особливою формою, були винайдені в США в 20 столітті. Їхня функція полягала в точному відмірюванні алкоголю для приготування коктейлю. Назва свою інструмент отримав від мірки, якою вимірювався обсяг алкоголю - джиггера. Один джиггер прирівнювався до 60 мл або двох рідких унцій. На даний момент канони трохи змінилися, і тепер цей захід дорівнює 1.5 унцій або 44 мл.
Джиггери представлені у різних фізичних конструкціях, кожен із яких має свої стильні особливості. Існують три основні стилі джиггерів з різним виміром на кожному кінці: пісочний годинник, японський стиль і стиль дзвону. Вибір джиггера для бару залежить від переваг бармена. Пісочний годинник найпоширенішим і доступнішим за ціною.
Техніка роботи з джиггером потребує деякої майстерності. Вставте джиггер між двома пальцями, потім тримайте його на рівні краю склянки, в який наливатимете рідину. Іншою рукою наливайте рідину в джиггер, стежачи за тим, щоб не переповнювати його. Коли джиггер наповниться, зігніть палець, найближчий до склянки, вниз, одночасно нахиляючи джиггер вгору та вниз пальцем з іншого боку, щоб ідеально вилити відміряну порцію. Після кожного використання джиггер обов'язково промити, щоб не змішувати аромати та смаки різних видів алкоголю.