Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7348 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-

Ми працюємо. Наш графік роботи : БУДНІ: з 10:00 до 20:00 /// СУБОТА: з 11:00 до 16:00 /// Неділя ; Вихідний /// Замовлення приймаємо через сайт 24/7, опрацюємо в найближчий робочий час ;)

+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Жаровні для джезви

ГалереяСписок

Приготування кави в джезві на піску

Приготувати наполягання кави по-східному досить просто, і для цього зовсім не потрібно мати спеціально обладнання, яке коштує пристойні гроші. Досить мати базовий набір аксесуарів

Все, що нам потрібне:

  • Кварцовий пісок для приготування кави в жаровні він ідеально підходить для цього. Та й у спеціальних наборах разом із жаровнею поставляється саме кварцовий пісок. Чому? Оскільки кварцовий пісок чудовий теплопровідник і не дає сторонніх запахів при нагріванні.
  • Посуд, в який ми будемо насипати пісок. Ідеально підійдуть спеціальні мідні жаровні, вони відмінно розподіляють тепло та каву приготувати в них простіше. Але можна використовувати інші ємності, навіть звичайну глибоку сковороду. (Звичайно спеціалізовані електрожаровні найпростіший варіант, але вони коштують дорожче)
  • Сама джезва, тут також оптимальний варіант мідна джезва, бажано об'ємом 80-200 мл. Але можна використовувати інші матеріали
  • Спеції. Наприклад шафран, так як у класичному варіанті така кава готується або з шафраном, або з кардамоном, а можна додати обидві ці спеції. Якщо ж ви хочете чистий напій, то можна не використовувати спеції.
  • Кава, вона має бути дуже дрібного помелу. Ступінь обсмажування тут не дуже важлива, обирайтее під власний смак.

Процес приготування кави в турці на піску

  1. Пісок для кави насипаємо в жаровню і ставимо на плиту (електричну, але все це підходить і для газової плити, і для склокерамічної)
  2. Пісок нагрівається. Причому робить це досить швидко, при цьому найкраще кілька разів його перемішати для кращого прогріву. Після того як пісок добре прогрівся і став практично розпеченим, зариваємо в нього турку, в яку засипали змелену каву (з розрахунком 1 грам кави на 10 мл води), спеції та цукор за бажанням. залили водою та розмішали.
  3. Нам треба добре закопати турку, так як турка повинна бути в піску якнайбільше (ось для чого краще брати ємність саме з високими бортами), причому дно турки має також знаходитися на шару піску, а не на дні жаровні.
  4. При низьких бортах можна підгребти пісок безпосередньо до турки.
  5. Туркою возити по піску в процесі варіння не обов'язково. Поставили, і нехай стоїть, ну можна тільки пісок періодично до неї підгортати, щоби просто так не стояти над нею.
  6. Коли процес іде до фінального завершення. Вчиняємо так само, якби просто варили каву в турці на плиті, коли пінка поповзла вгору, вийняли турку з піску і відставили.
  7. Тепер кілька разів стукаємо дном турки по рівній твердій поверхні, кілька кругових рухів і наливаємо в чашку. Це потрібно щоб осіли частинки кави.

Приготування кави в джезві на піску

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner