- Brewista18
Чайник для приготування кави з терморегулюванням
Контроль температури. Однією з ключових особливостей чайників для приготування кави є програмування температури води. Найлегше приготувати смачну каву можна на 89-93 градуси. Хоча трохи перегріта вода може сильно зіпсувати смак вашого напою. А в таких способах приготування як кемекс або аеропрес навіть кілька градусів може кардинально змінити смак вашого напою. Якщо ви сильно помилились з температурой води– напій може сильно гірчити чи навпаки давати неприємну кислотність
Чайник із можливістю регулювання температури
Варто визнати, що на це впливає не тільки температури води, а й такі важливі фактори як час, помел, та й якість самої кави, але якщо ви просто заллєте каву окропом – це не буде мати жодного сенсу. Також великою перевагою таких чайників є те, що вони не тільки нагрівають температуру до певного показника, а й можуть утримувати протягом тривалого часу.
Тонкий носик чайника для приготування кави
Чайники для кави мають тонкий продовгуватий носик, його ще називають качиний, а іноді Гусяча шия. Ключовим фактором у таких чайниках є вузька шийка. Розташування носика не згори, як у класичних чайників, а починається знизу і йде вгору. Це дозволяє добре контролювати поток води та інтенсивність подачі. При заварюванні кави через фільтр – це дозволяє досягти більш рівномірної екстракції та контролю приготування.