Для кавомолок
Засіб для чистки кавомолки
Кавомолки, як і будь-яке обладнання, потребують періодичного та глибокого очищення. Згодом кавовий пил проникає в кожен куточок кавомолки, а кавові масла осідають на бункері, жорнах та камері для меленої кави. Якщо їх не очистити, дрібні частинки будуть перевантажувати двигун, додатково гріти жорна, а масла стануть прогірклими і негативно позначаться на майбутніх помолах і, звичайно, на напої. Якщо ви користуєтеся кавомолкою вдома, ретельно чистіть та видаляйте всі кавові залишки та масла.
Деякі користувачі для чищення кавомолок використовують звичайний рис. Така практика має свої переваги та недоліки. Використання рису для очищення кавомолки може призвести до анулювання гарантії. Перевірте посібник користувача, чи допускається такий спосіб очищення.
З одного боку, пропуск рису через кавомолку забезпечує простий спосіб видалення більшої кількості кавового пилу і масел, які накопичуються з плином часу. У міру того як зерна рису промелюватимуться, вони заберуть практично весь кавовий пил і вберуть кавові масла — і вам не потрібно буде розбирати кавомолку. З іншого боку, зерна рису твердіші за кавові зерна, і подрібнення їх може зайво навантажити двигун кавомолки. Крім того, крохмаль у рисі може закупорити зубці жорен кавомолок.
Навіть якщо Ви очистите свою кавомолку рисом, Вам все одно доведеться час від часу розбирати її та повністю очищати. Рис не очистить усі куточки та щілини.
Найкраще використовувати спеціальні засоби для чищення кавомолок, вони бувають у формі порошку і гранул, обидва варіанти відмінно очищають кавомолку від кавових олій, оскільки їхня щільність ідеально підходить для цього. Після використання сміліть кілька порцій і викиньте, щоб очистити жорна від залишків засобу.