Синя матча Анчан
Синя матча Анчан
Порошкова форма чаю Анчан це оригінальний напій та корисний суперфуд. У його основі – яркосині квіти ліани з ботанічним назвою Кліторія Трійчаста, а по-місцевому – просто Анчан. Синій чай Одинаково гарний у будь-якому вигляді: самостійного напою, матчу-латте та у складі страв (смузі, морозиво, фруктові салати та ін.). У сухому вигляді він – димчасто-синього кольору, заварений на воді – кольори індиго, а у поєднанні з молоком – насичено блакитним.
Технологія виготовлення блакитного чая матча Анчан
Для отримання чиною матчі квіти Кліторії збирають рано-вранці до світанку і розкладають сушитися в захищених від сонця місцях. Після повного висихання їх звільняють від зелених частин і повільно, довго перемелюють на кам'яних жоренах подібно до зеленої матчі. Текстура цього чаю настільки тонка – навіть тонша за матчу Церемоніал
Аромат синьої матчі Анчан
Аромат чаю дуже насичений, що добре відчувається навіть у складі матча-латте.
- У сухому вигляді: дуже інтенсивний, гострий, пряний. Відчуються ноти м'яти, тютюну, сіна, віддалено – квітів.
- На воді: більш м'який та глибокий, що зберіг пряність та квіткові ноти з легкою насолодою, але без тютюнових та деревних нот.
- На молоці: найприємніший, але все ще досить сильний, щоб конкурувати із запахом того молока, що має власний виражений аромат.
Смак блакитного чаю матча Анчан
Блакитний чай матча на воді та молоці – два повноцінні, але різні за смаком напої.
На воді: освіжаючий і трохи солодкуватий, з квітково-фруктовим присмаком. Злегка нагадує трав'яні відвари ромашки чи солодки.
На молоці: підкреслює власну насолоду молока, водночас збагачуючи його невагомими квітковими та фруктовими акцентами.
Корисні властивості синьої матчі Анчан
У синьому тайському чаї міститься унікальний комплекс біологічно активних сполук, велика кількість вітамінів та мікроелементів:
- Фосфор (сприяє зміцненню та підтримці цілісності кісток та зубів. Бере участь у передачі нервових імпульсів до м'язів, покращує мозкову активність. Невід'ємний учасник обмінних процесів)
- Залізо (забезпечує процес кровотворення, бере участь у освіті червоних кров'яних тілець, насичує кров киснем. Необхідно для прекрасного стану волосся, шкіри та нігтів).
- Марганець (зміцнює серцево-судинну систему, покращує емоційний фон та імунітет. Бере участь у будівельному процесі клітин та сприяє засвоєнню заліза).
- Вітамін D (сприяє засвоєнню кальцію, захищає від перевтоми, підвищує імунітет).
- Вітамін K (знижує артеріальний тиск, уповільнює процеси старіння організму).
- Вітамін C (зміцнює імунітет, акумулює енергію в організмі, надає міцності кровоносних судин, попереджає розвиток атеросклерозу, допомагає засвоєнню заліза, бере активну участь у великій кількості обмінних процесів організму).
- Цинк (впливає на репродуктивне здоров'я, підвищує активність сперматозоїдів, бере участь у виробленні статевих гормонів, необхідний росту нігтів і волосся, сприяє стабілізації функцій нервової системи, формує міцний імунітет, стабілізує вміст цукру на крові.
- Вітамін В12 (допомагає перемогти депресію та подолати стреси.Сприяє засвоєнню амінокислот, стимулює ріст клітин).
- Вітамін B1 (покращує роботу шлунково-кишкового тракту, позитивно впливає на роботу центральної нервової системи, м'язів та серця).
- Вітамін B3 (стимулює мікроциркуляцію крові та розширює дрібні судини, зміцнює нервову систему, стимулює функції мозку).
- Вітамін B2 (забезпечує зростання клітин, покращує стан шкіри. Нормалізує обмін речовин та роботу серцево-судинної системи).
- Антиоксиданти (вони не можуть самостійно утворюватись і накопичуватися в організмі людини, тому вони повинні регулярно надходити).