Що таке Колд Брю кави Toddy Cold Brew
Ми звикли, що кава – це гарячий напій, але це не зовсім так. Вже давно, ще в 16 столітті, було вигадано метод холодного приготування кави. Особливої популярності такий метод набув останніх 20 років
Кава Колд Брю Toddy Cold Brew
Колд брю кава або cold brew - це дуже цікавий спосіб приготування кави, в якому зерно заварюють не гарячою, а холодною водою. Іноді навіть із додаванням льоду. При такому заварюванні виходить дуже концентрований напій з великим вмістом кофеїну, має яскравий і насичений кавовий смак. Особливо популярний цей напій влітку його готують заздалегідь і подають прямо з холодильника.
Саме приготування досить просте - змелену каву заливають холодною водою і настоюють від 6 годин до доби. Після настоювання каву фільтрують та подають невеликими порціями.
Колд брю каву можна використовувати як основу для різних напоїв та коктейлів на основі кави. Величезний плюс такого способу, що його можна зберігати до 10 днів у холодильнику, тому його зручно готувати наперед.
Два основні методи приготування Колд брю Toddy Cold Brew
- Найпопулярніший спосіб – це замочування кави. Змелене зерно заливають холодною водою та настоюють, після цього фільтрують за допомогою спеціальних фільтрів. Саме таким способом готують колб брю у Toddy. Цей виробник наскільки популярний, що іноді заварювання колб брю називають тоді.
- Другий за популярністю спосіб - прокапування. При цьому способі кава повільно прокапує у спеціальну посудину. Для такого заварювання використовують спеціальний девайс, він складається з кількох ємностей, встановлених один над одним. У верхню колбу заливають холодну воду (іноді воду з льодом), у середню насипають мелену каву, у нижню скапуватиме вже готовий напій. Вода з верхньої ємності капає в середню, проходить через каву, заварюється і вже готовому вигляді стікає в нижню. Весь процес займає до 24 години.
Складнощі при приготуванні кави Колд брю Toddy Cold Brew
Приготувати Колд брю досить просто, але приготувати, дійсно, смачний колд брю - справжнє мистецтво. Підібрати вдалий рецепт складно з кількох причин. Перша – доволі тривала екстракція, від початку заварювання до готового напою проходить майже день, експерименти з розміром помелу, ступенем та профілем обсмажування, співвідношенням та часом заварювання займають багато часу. Так само великий час контакту води та кави робить смак напою надмірно гірким, потрібно підібрати концентрацію і час так, щоб кава вийшла приємною і не надмірно різкою.