Тара для зерна, Лоток для капінгу кави
Тара для зерен кави, лоток для капінгу
Лоток або миска для кави це спеціальний посуд для капінгу
Лоток для кави виготовлений із харчового поліпропіленового матеріалу, безпечний для здоров'я та захисту навколишнього середовища.
Такий лоток ідеально підходить для вивчення зелених та обсмажених кавових зерен. Він практичний, його легко зберігати та мити.
Капінг кави це метод оцінки якості кави, свого роду професійна дегустація характеристик смаку та аромату обсмаженого зерна.
Для проведення капінгу кави не потрібне спеціальне обладнання, його легко провести навіть у домашніх умовах, та влаштувати. Достатньо мати саму каву, кавомолку та гарячу воду. Використовувати можна будь-які ємності приблизно 200 мл. Але щоб провести капінг кави максимально ефективно краще мати спеціальні чаші, тару для зерен та ложки для капінгу.
Для чого проводять капінг кави
- Оцінки кави для покупки;
- Для контролю якості обсмажування;
- Щоб розвинути свій смаковий досвід
Рекомендації щодо проведення капінгу кави
Рекомендуємо використовувати воду із загальною мінералізацією рН 6,4-7,6. Підійде навіть бутильована вода, головне звертайте увагу на інформацію про мінералізацію води. Вода з-під крана для заварювання кави швидше за все не підійде
Очистіть кавомолку приблизно 5 зерен перед помолом наступної порції кави, щоб уникнути забруднення та змішування наступних зразків кави. Важливо не лише ділитися своїми враженнями, а й слухати інших – у капінг немає правильних відповідей.