Стейнер барний для котейлів
Стрейнер - спеціальне барне ситечко для відсіювання великих частинок (льоду, шматочків фруктів/ягід) при переливанні коктейлю з шейкера Бостона.
Стрейнер у перекладі з англійської – фільтр, сито. Стрейнер призначений для відсіювання великих частинок, таких як лід або шматочки фруктів, при переливанні коктейлю з шейкера в келих. Цей барний інструмент використовується в основному як доповнення до бостонського шейкера, тому що в ньому відсутній фільтр або безпосередньо в келих.
Без стрейнера не може обійтися жоден бармен, чи то професіонал, чи новачок. За допомогою нього можна відокремити пінку або кригу, щоб вони не потрапили в келих. На сьогоднішній день існує безліч стрейнерів, але, як правило, виділяють два типи: хавторн стрейнер і джулеп стрейнер.
Смак та зовнішній вигляд коктейлю визначається не лише інгредієнтами, а й технікою приготування. Для створення напоїв методом змішування (стир), тонкого проціджування (файн стрейн) та струшування (шейк) необхідно ситечко-стрейнер. До складу багатьох коктейлів входять розчавлені фрукти та ягоди, пряні трави і навіть яєчний білок. Ці продукти використовуються для надання смакових та ароматичних властивостей, але в готовому напої не потрібні. Щоб охолодити та злегка розбавити рідину, у процесі змішування додають лід.
Барне ситечко допомагає видалити добавки. Користуватися ним дуже просто – достатньо прикласти до верху коктейльного келиха чи шейкера та перелити напій.