Динамометричний тампер для кави
Динамометричний тампер - коли вам потрібен однаковий постійний тиск - щоразу.
Динамометричні темпера бувають різних типів, найпопулярніші – коли у вас за певної сили натискання темпер відстрілює (наприклад при натисканні 15 кг). Завдяки цьому ваше темперовка завжди буде ідентична з минулим разом. Другий тип коли ви самі можете налаштувати опір пружини, обертаючи ручку, ви задаєте жорсткість пружини і опір при натисканні.
Навіщо потрібний динамометричний тампер для кави?
Оскільки застосовується однаковий тиск, це усуне не повторюваність смаку напоїв, пов'язані з тим, що багато співробітників застосовують різний ступінь тиску до меленої кави.
Тампер можна регулювати, повертаючи ручку за годинниковою стрілкою або проти годинникової стрілки, щоб зменшити/збільшити тиск. Поворот ручки за годинниковою стрілкою затягне пружину та зменшить необхідний тиск.
Динамометричний темпер є незамінним інструментом для приготування еспресо. Він використовується для пресування меленої кави в портафільтрі кавомашини.
Динамометричний темпер допомагає вам добитися постійного тиску та глибини стиснення щоразу при приготуванні еспресо. Це необхідно для приготування стабільної якості еспресо з однаковим смаком і пінкою.
Темперування кави має важливе значення для якості та регулярності екстракції. Фактично можливість приготувати сотні еспресо з однаковими органолептичними характеристиками — ідеальна умова роботи для кожного бариста.
Динамометричний темпер, за допомогою якого ви можете регулювати силу і тиск, що чиниться на порцію меленої кави, може бути великою підмогою для забезпечення рівномірного приготування нашого еспресо.