Набір Hario CRAFT V60 на 4 предмета.
Набір Hario V60 заварник Харіо 600 мл, пластиковий пуровер 02, мірна ложка, 40 фільтрів 02 (Білі)
Оновлений дизайн культового набору Hario CRAFT
Hario CRAFT V60 VCND-02B-EX — чудовий комплект аксесуарів для приготування смачної кави альтернативним методом та ідеальний подарунок для справжніх шанувальників кави.
- Бренд Hario
- Колір лійки Прозорий
- Матеріал воронки Поліпропілен
- Об'єм заварника (сервера) 600 мл
- Колір заварника (сервера) Прозорий
- Матеріал заварника (сервера) Боросилікатне стекло
- Кількість фільтрів у комплекті 40 шт.
- Країна-виробник Японія
- Підходять фільтри розміру 02
- Пакування Коробка
У наборі: Hario V60 VCND-02B-EX
- Заварник для пуровера з термостійкого скла і пластиковою ручкою,
- Пуровер Hario V60 VD-02T, прозорий (поліпропілен),
- 40 паперових білих фільтрів 02 розміру,
- Мірна ложка (поліпропілен).
Як готувати каву в пуровері
- Закип'ятіть воду. Найоптимальніша температура від 92 до 96 °C.
- Відміряйте каву з розрахунком 6-10 грамів на кожні 100 мл. води.
- Подрібніть кавові зерна до середньо-дрібного помела.
- Поставте пуровер із паперовим фільтром на чашку або будь-яку іншу ємність
- Пролийте окріп через фільтр, щоб розігріти його та лійку, приклеїти фільтр до стінок. Злити воду з ємності.
- Висипте каву в центр фільтра.
- Влийте трохи гарячої води так, щоб змочити мелену каву (вода не має перевищувати рівень кави). Зачекайте 30 сек.
- Повільно виливайте воду, що залишилася, рухаючись по спіралі з центру до зовнішньої частини за 2 хв.
- Дочекайтеся поки що залишилася у фільтрі вода стече в ємність. Кава готова!
Пуровер Hario V60
Пуровер це альтернативний метод заварювання кави, в якому використовується спеціальна воронка. Такі воронки роблять різні виробники з різних матеріалів: пластику, кераміки або скла, різних форм та розмірів. Але найпопулярнішим брендом вже багато років є японська компанія Hario
Процес приготування кави в пуровері нагадує приготування в кемексі, але все ж таки трохи відрізняється, через що смак виходить іншим. Пуровер, як і будь-які фільтр-способи заварювання, добре допомагає розкривати квіткові, ягідні та фруктові аромати.
Поради щодо приготування кави в пуровері
Стандартне дозування кави для вирви V60 на 1 чашку - 15 грам на 250 мл води. Оптимальне співвідношення кількості меленої кави до ваги готового напою завжди має залишатися одним - 60 г кави на 1 літр води. Не рекомендуємо відміряти каву на око, тому що найменші відхилення у пропорціях значно впливають на результат. Щоб результат був стабільним, найкраще перед кожним приготуванням зважувати його на вагах з кроком 0,1 г.
Температура для приготування кави в пуровері може змінюватись від 85 до 97 градусів, але оптимальна 90-95. Щоб досягти такої температури, потрібно довести воду до кипіння, а потім остудити протягом хвилини. Але краще використовувати хороший градусник для води або чайник із датчиком температури.
Ще до того, як засипати мелену каву в паперовий фільтр, треба пролити через неї 100-200 мл гарячої води та вилити її. Це потрібно, щоб видалити можливий смак паперу та додатково прогріти воронку.
Існує два основні способи вливання води:
- One pour метод – коли воду вливають за один раз,
- Інтервальний метод – певними порціями за кілька разів.
Інтервальний метод допомагає посилити екстракцію та витягти більше речовин з кави.
Залежно від вибраного методу вливання та об'єму кави, загальний час заварювання може змінюватись від 2,5 до 4 хвилин. В кінці потрібно викинути використаний фільтр з кавою, збовтати напій для насичення киснем та насолоджуватися смаком!
Основні | |
---|---|
Матеріал | Скло |
Колір | Чорний |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Виробник | Hario |
Країна виробник | Японія |
Матеріал ручки | Пластик |
- Ціна: 883 ₴