Турка (джезва) мідна 250 мл. Сторчай (Слов'янськ)
(фактичний об'єм 250-270 мл.)
Характеристики мідної турки:
- Матеріал: мідь
- Об'єм (мл): 250.0 (вказано виробником 350)
- Внутрішнє покриття: Харчове олово
- Зовнішнє покриття: немає
- Матеріал ручки: дерево
- Діаметр дна, мм: 70
- Діаметр горла, мм: 65
- Висота, мм: 91
- Тип плити: газова, електрична, склокерамічна
- Країна виробник: Україна
Турка мідна Сторчай
Виконана із якісної імпортної міді (не нижче М2). Вихідна товщина заготовки - 1 мм (у процесі обробки трохи зменшується).
Знімна дерев'яна ручка (матеріал – вільха, вкрита водостійким лаком). Основа для ручки прикручена гвинтом до турки без паяння. Таким чином, кріплення ручки навіть при перегріві без води залишається міцним і не дозволить ручці відокремитися від турки. Турка спаяна з двох частин чистим харчовим оловом без застосування олов'яно-свинцевих припоїв.
Внутрішнє лудіння виконане гальванічним методом, при якому олово на молекулярному рівні осідає на мідній поверхні в чистому вигляді (Sn3)
Саме мідні турки здавна є невід'ємним атрибутом та інструментом справжнього поціновувача кави. І навіть з появи багатьох сучасних способів приготування турка не втратила своєї актуальності.
Сучасні кавоварки варять якісний напій незалежно від ваших умінь. Водночас маючи певний досвід, у приготуванні кави в турці можна приготувати настільки смачну каву, що кавоварку після цього захочеться відставити в бік.
Але для приготування справді чудового напою потрібно мати не лише певний запас умінь, а й досить якісний інструмент.
Основні критерії вибору правильної мідної турки
Форма турки
Турка (джезва) повинна мати ідеальну конічну форму. Завдяки цьому гуща набагато швидше осідає. Порівняно з вертикальними стінками, цей процес прискорюється в 4 рази. Таким чином, у вашій чашці виявляється виключно насичений напій без домішки гущі.
Матеріал турки
Найкращим матеріалом для турки (джезви) є мідь. Цей метал забезпечує рівномірне нагрівання всієї поверхні та утримання тепла. Щоб виключити єдиний недолік міді - схильність до окислення, внутрішній бік конструкції покривають тонким шаром олова.
Зовнішній вид і зручність турки
Турка купується на досить довгий період, тому не варто економити, адже цей аксесуар ви будете використовувати практично щодня. Не купуйте турки з тонкими та прямими стінками. Турка повинна мати довгу зручну ручку (дерево чи метал). Ну і звичайно ж турка повинна Вам подобатися візуально, це не обов'язкова вимога, але теж важлива;)
Основні | |
---|---|
Матеріал | Мідь |
Об`єм | 250 мл |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Зовнішнє покриття | нікель |
Знімна ручка | Так |
Матеріал ручки | дерево |
Діаметр горлечка | 65 мм |
Діаметр дна | 70 мм |
Висота | 90 мм |
Товщина матеріалу | 1 мм |
Зливний носик | Так |
Тип плити | Електрична, Склокерамічна, Газова |
Виробник | Сторчай |
Країна виробник | Україна |
Стан | Новий |
- Ціна: 765 ₴