Набір Hario V60 Ceramic 02 керамічний XVDD-3012W
Характеристики Ceramic Dripper Set 02
- Бренд Hario
- У комплекті 100 фільтрів 02 натуральні
- Пуровер Ширина найширшої частини: 13.7 см.
- Пуровер Діаметр: 11.5 см.
- Пуровер Висота: 10 см.
- Пуровер Вага: 400 г.
- Пуровер Об'єм: 400 мл.
- Розмір 02
- Об'єм сервера 600 мл.
- Пуровер можна мити в посудомийній машині
- Призначений на 1 – 4 порції
- Виготовлено з використанням японської порцеляни «Арита Яки».
- Виробництво Японія, місто Аріта
Hario V60 XVDD-3012W — чудовий комплект аксесуарів для приготування смачної кави альтернативним методом та ідеальний подарунок для справжніх шанувальників кави.
У наборі: XVDD-3012W
- Сервер 600 мл. з термостійкого скла і пластиковою ручкою,
- Пуровер Hario V60 Білий, керамічний,
- 100 паперових білих фільтрів 02 розміру,
- Мірна ложка (поліпропілен).
Як готувати каву в пуровері
- Закип'ятіть воду. Найоптимальніша температура від 92 до 96 °C.
- Відміряйте каву з розрахунком 6-10 грамів на кожні 100 мл. води.
- Подрібніть кавові зерна до середньо-дрібного помола.
- Поставте пуровер із паперовим фільтром на чашку або будь-яку іншу ємність
- Пролийте окріп через фільтр, щоб розігріти його та пуровер, та приклеїти фільтр до стінок. Злити воду з ємності.
- Висипте каву в центр фільтра.
- Влийте трохи гарячої води так, щоб змочити мелену кава (вода не має перевищувати рівень кави). Зачекайте 30 сек.
- Повільно виливайте воду, що залишилася, рухаючись по спіралі з центру до зовнішньої частини за 2 хв.
- Дочекайтеся поки що залишилася у фільтрі вода стече в ємність. Кава готова!
Пуровер Hario V60
Пуровер — це альтернативний метод заварювання кави, у якому використовується спеціальна воронка. Такі пуровери ять різні виробники з різних матеріалів: пластику, кераміки або скла, різних форм і розмірів. Але найпопулярнішим брендом уже багато років є японська компанія Hario
Процес приготування кави в пуровері схожий на приготування в кемексі, але все ж трохи відрізняється, через що смак виходить іншим. Пуровер, як і будь-які фільтр спосіб заварювання, добре допомагає розкривати квіткові, ягідні та фруктові аромати.
Поради щодо приготування кави в пуровері
Стандартне дозування кави для воронки V60 на 1 чашку — 15 грамів на 250 мл води. Оптимальне співвідношення кількості меленої кави до ваги готового напою завжди має залишатися одним — 60 грамів кави на 1 літр води. Ми не рекомендуємо відміряти каву на око, тому що найменші відхилення в пропорціях неабияк впливають на результат. Щоб результат був стабільним, найкраще перед кожним приготуванням зважувати його на вагах із кроком 0,1 г.
Температура для приготування кави в пуровері може варіюватися від 85 до 97 градусів, але оптимальна 90-95. Щоб домогтися такої температури, потрібно довести воду до кипіння, а потім остудити впродовж хвилини, але краще використовувати градусник для води або чайник із датчиком температури.
Ще до того, як засипати мелену каву у паперовий фільтр, рекомендуємо пролити через нього 100-200 мл гарячої води та вилити її. Це потрібно, щоб видалити можливий присмак паперу.
Є два основні способи вливання води:
- Одночасний метод — коли воду вливають за один раз,
- Інтервальний метод — певними порціями за кілька разів.
Інтервалний метод допомагає посилити екстракцію та витягти більше речовин із кави.
Залежно від обраного методу вливання й обсягу кави, загальний час заварювання може варіюватися від 2,5 до 4 хвилин. Наприкінці потрібно викинути використаний фільтр із кавою, збовтати напій для насичення киснем і насолоджуватися смаком!
Основні | |
---|---|
Тип посуду | Кавник |
Матеріал | Скло |
Об`єм | 600 мл |
Колір | Білий |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Виробник | Hario |
Країна виробник | Японія |
- Ціна: 1 380 ₴