Кемекс для кави (Chemex 600 мл) з металевим фільтром багаторазовим
Це дуже просте і добре продумане пристосування для приготування смачної та ароматної кави. Колба кемекса виготовляється з боросилікатного скла, а для зручності використання додано дерев'яний комірець, прикрашений шкіряним шнурочком.
Для виготовлення кемекса використовуються тільки високоякісні матеріали, тому даний заварник, без побоювання можна ставити на газову або склокерамічну плиту, на маленьку і середню потужність. Боросилікатне скло забезпечує міцність і жаростійкість, а відповідно і збереження.
Основні характеристики
- Тип заварника - Кемекс
- Обсяг – 600 мл
- Матеріал – Боросилікатне скло
- Матеріал фільтра - нержавіюча сталь
- Матеріал коміра – Дерево
- Максимальна кількість порцій – 5
- Висота - 17.5 см.
- Ширина - 12 см.
- Колір – Прозорий
- Країна виробник – Китай
Спосіб приготування кави в Chemex
- Встановити на колбі кавоварки складений конусом фільтр.
- Пролити фільтр гарячою водою, після чого воду злити.
- Засипати мелену каву.
- Залийте каву, щоб вся поверхня кава стала вологою (1 грам кави вбирає близько 2 мл води).
- Тонким рівним струменем гарячої води (85-95 градусів) пролити кава у фільтрі необхідним об'ємом води (приблизно 100 мл на 10 г кави).
- Підсумок: смачний ароматний напій.
Що таке Кемекс (Chemex) та як у ньому приготувати каву?
Одне з найоригінальніших пристроїв для заварювання кави – кемекс. Ця ручна кавоварка дуже красива, а приготовлений у ній напій має насичений, яскравий смак.
Історія Кемексу Chemex
Американський хімік Пітер Шлюмб зробив безліч відкриттів, але в історію він увійшов як винахідник кемексу. Вчений постійно затримувався в лабораторії допізна, тому йому завжди потрібно було багато міцної кави. Пан Шлюмбом спорудив щось, що нагадує крапельну кавоварку, використовуючи підручні матеріали: колбу Ерленмейєра, лабораторну скляну лійку та фільтрувальний папір. При приготуванні на такому пристрої Все масло, що міститься в мелених зернах, залишається на фільтрі у воронці, а готова кава потрапляє в колбу.
Кава, що виходила, була смачною, але конструкція була незручною: колба обпалювала руки, і доводилося шукати місце для розміщення мокрої воронки, яку виймали з колби перед тим, як налити напій у чашку. Шлюмбом знайшов вихід – він з'єднав воронку та колбу за допомогою шкіряного прихвату. Пізніше він замінив його на дерев'яний, а від шкіряного прихвату залишився лише шнур, який і зараз є на кожному Chemex.
Щоб кава не вилилася з чашки, хімік встановив зверху канал з довгим носиком у формі жолобка. Повітря витісняється гарячою водою і без перешкод виходить через цей жолобок.
1941 року Пітер Шлюмбом отримав патент на кавоварку кемекс (chemex), що означає в перекладі «хімічна». Завдяки вміло проведеній рекламній кампанії пристрій увійшов у моду.По всіх США рекламні щити закликали: "Заварюй каву, як хімік"
Приготування кави у Chemex
Каву часто варять поспіхом, коли немає точної дози води. Тому вчені розмістили на стінці колби виступ - "пупок", що відзначає половину обсягу.
Сьогодні кемекс виробляє не тільки американська компанія Chemex Corporation, а й кілька китайських компаній. До цього дня зовнішній вигляд кавоварки мало змінився: вона схожа на алхімічну посудину. Зараз затискачі виготовляються не лише з дерева, а й із пластику. Є ще модель, схожа на глечик, без прихвата, але з ручкою.
Кава для кемексу має середній або великий помел (трохи дрібніше, ніж у френч-пресі). Вважається, що чим більше кави ви приготуєте за один раз, тим грубішим повинен бути помел.
Наприклад, щоб приготувати напій об'ємом 500 мл (30-50 г кави), подрібніть кавові зерна так, щоб розмір їх часток був такий самий, як у великої морської солі. Якщо ви заварюєте каву з 10-20 г кавових зерен, їх можна помолоти дрібніше.
Основні | |
---|---|
Тип посуду | Кемекс |
Об`єм | 800 мл |
Колір | Прозорий |
Висота | 175 мм |
Ширина | 120 мм |
Виробник | Chemex |
Країна виробник | Китай |
Матеріал | Боросилікатне скло |
- Ціна: 1 239 ₴