Набор Харио V60 Drip-Assist Set пластик на 1-4 чашки PDA-1524-T
Характеристики Drip Assist Set
- Пуровер У найширшій частині: 13.7 см.
- Пуровер Діаметр: 11.5 см.
- Пуровер Висота: 10 см.
- Пуровер Вага: 130 г.
- Об'єм: 400 мл.
- У комплекті 40 фільтрів 02
- Матеріали: термопластик РСТ
- Виробництво Японія.
- Розмір Drip Assist 113х113х53 мм.
Особливості Drip Assist Set
- Лійка має оптимальну конструкцію, виготовлена з термостійкого пластику, що робить комплект із насадкою легким за вагою та зручним для транспортування;
- Насадка-диспенсер — незамінний пристрій для початківців або для мандрівників, коли складно придбати необхідні умови для заварювання кави методом пуровер;
- Термостійкий матеріал до 100 градусів;
- Об'єм 1-4 чашки;
- Дозволена мийка в посудомийній машині
Набор Харио V60 Drip Assist Set пластик на 1-4 чашки PDA-1524-T
Комплект HARIO V60 Drip-Assist Set з лійки V60 і насадки диспенсера Drip-Assist повністю змінює якість приготування кави в пурівері до професійного рівня.
Цей комплект — знахідка для новачків або для дорожніх умов, коли складно зоблювати всі вимоги щодо правильного проливання води.
Насадка диспенсера складається з двох кілець різного діаметра, у кожному з яких є маленькі отвори для рівномірного розподілу води по кавовій гущі. Внутрішнє коло має отвір більшого розміру, а зовнішній — меншого. Ця система дає змогу роздільно спрямовувати надходження води. Навіть якщо ви користуєтеся стандартним чайником із широким носиком або наливаєте окріп не акуратно, за допомогою drip-assist вода в пуровер буде надходити рівномірно, з необхідною швидкістю й не змішуватися, саме ця умова впливає на смак приготованої кави.
Диспенсер встановлюється на будь-який пуровер V60 розміру 02 поверх паперового фільтра.
До набору входять паперові фільтри Hario — 40 шт.
Пуровер — це назви як пристосування, так і самого способу заварювання кави (є й інші назви: дрипер, воронка, харіо). Він має кут конуса 60° і спіральні виступи на стінках усередині, спрямовані вглиб воронки. Ці виступи дають повітрю вільно циркулювати й брати участь у процесі заварювання кави.
Такий спосіб приготування, ще 1908 року, придумали Японія. Напій, приготований у пруері, не має осаду та дає тонкий смак з усіма нотками та перевагами того чи іншого сорту кави.
Пуровер Hario V60 02 використовується з паперовими фільтрами для заварювання Hario розміру 02. Розрахований цей пуровер для приготування 1-4 чашок кави на одному фільтрі.
Як готувати каву в пуровері
- Закип'ятіть воду. Найоптимальніша температура від 92 до 96 °C.
- Відміряйте каву з розрахунком 6-10 грамів на кожні 100 мл. води.
- Подрібніть кавові зерна до середньо-дрібного помола.
- Поставте пуровер із паперовим фільтром на чашку або будь-яку іншу ємність
- Пролийте окріп через фільтр, щоб розігріти його та лійку, приклеїти фільтр до стінок. Злити воду з ємності.
- Висипте каву в центр фільтра.
- Влийте трохи гарячої води так, щоб змочити мелена кава (вода не має перевищувати рівень кави). Зачекайте 30 сек.
- Повільно виливайте воду, що залишилася, рухаючись по спіралі з центру до зовнішньої частини за 2 хв.
- Дочекайтеся поки що залишилася у фільтрі вода стече в ємність. Кава готова!
Пуровер Hario V60
Пуровер — це альтернативний метод заварювання кави, у якому використовується спеціальна воронка. Лійки для прумера роблять різні виробники з різних матеріалів: пластику, кераміки або скла, різних форм і розмірів. Але найпопулярнішим брендом уже багато років є японська компанія Hario
Процес приготування кави в пуровері схожий на приготування в кемексі, але все ж трохи відрізняється, через що смак виходить іншим. Пуровер, як і будь-які фільтр-здви заварювання, добре допомагає розкривати квіткові, ягідні та фруктові аромати.
Поради щодо приготування кави в пурівері
Стандартне дозування кави для воронки V60 на 1 чашку — 15 грамів на 250 мл води. Оптимальне співвідношення кількості меленої кави до ваги готового напою завжди має залишатися одним — 60 грамів кави на 1 літр води. Ми не рекомендуємо відміряти каву на око, тому що найменші відхилення в пропорціях неабияк впливають на результат. Щоб результат був стабільним, найкраще перед кожним приготуванням зважувати його на вагах із кроком 0,1 г.
Температура для приготування кави в пруері може варіюватися від 85 до 97 градусів, але оптимальна 90-95. Щоб домогтися такої температури, потрібно довести воду до кипіння, а потім остудити впродовж хвилини, використовувати гарний градусник для води або чайник із датчиком температури.
Ще до того, як засинати мелена кава в паперовий фільтр, рекомендуємо пролити через нього 100-200 мл гарячої води та вилити її. Це потрібно, щоб видалити можливий присмак паперу.
Є два основні способи вливання води:
- Одночасний метод — коли воду вливають за один раз, інтервальний метод — певними порціями за кілька разів.
- Інтервалний метод допомагає посилити екстракцію та витягти більше речовин із кави.
Залежно від обраного методу вливання й обсягу кави, загальний час заварювання може варіюватися від 2,5 до 4 хвилин. Наприкінці потрібно викинути використаний фільтр із кавою, збовтати напій для насичення киснем і насолоджуватися смаком!
Основні | |
---|---|
Об`єм | 400 мл |
Висота | 100 мм |
Виробник | Hario |
Країна виробник | Японія |
Матеріал | Пластик |
Користувальницькі характеристики | |
Колір | Прозорий |
- Ціна: 758 ₴