Концентрат Optimal Pro 500 мл. Decalcinate для чищення кавових машин від накипу і декальцинації
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 14204
115 ₴
99 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 149 грн
Концентрат Optimal Pro 500 мл для чищення кавових машин від накипу і декальцинації
Характеристики
- Бренд Optimal Pro
- Країна виробник Україна
- Упаковка 500 мл
- Форма – рідина
- Тип Для декальцинації й чистки від накипу
Засіб призначений для очищення проточних нагрівальних елементів автоматичних еспрессо-машин.
Рідкий агрегатний стан допомагає швидше розчинятися у воді.
Безпечно для людини, не містить фосфатів та інших їдких речовин.
Порядок очищення робочої групи:
- Розчиніть 40 мл (два мірні ковпачки) миючого засобу в контейнері для води еспресо-машини.
- Скористайтеся програмою очищення від накипу у разі її наявності. Якщо вона відсутня, пропустіть по 100 мл води через групу як при приготуванні кави, але без неї. Витримуйте п'ятихвилинні паузи між кожними 100 мл до тих пір, поки не витрачено весь об'єм розчину в контейнері.
- Пропустіть 1 л чистої води через еспресо-машину і злийте її.
Чищення рекомендовано проводити раз на 2 місяці.
Що таке декальцинація кавоварки?
Декальцинація - це видалення кальцієвого (накип, вапно) нальоту в нагрівальних елементах (бойлер, термоблок) кавоварки за допомогою хімічних складів (адипінова кислота). По суті, це просто прогін хімічного засобу через всю систему подачі води з невеликими тимчасовими затримками.
Утворення сольових відкладень відбувається у всій гідросистемі як до нагрівальних елементів, так і після. Чим вища температура води, то швидше відбувається утворення нальоту. При температурі води нижче 40 ° C утворення сольового нальоту відбувається на багато повільніше, але все ж таки відбувається.
Чому потрібно вчасно робити декальцинацію? Небезпека накипу в кавомашині
Якщо не декальцинувати техніку тоді, коли це потрібно, вона може просто зламатися. Але перед цим вона готуватиме вам гірку і несмачну каву. І робити це буде довго та повільно. Вапно не дозволяє обладнанню правильно розігрітися, і, отже смак готового напою буде гіршим.
Наліт закупорює ходи, а тому вода не може нормально пройти запрограмований для неї шлях. Тому процес приготування стає довгим і з менш якісним результатом.
Будь-який накип – відмінне середовище для розмноження бактерій та неприємних мікроорганізмів. Це означає, що кава може бути навіть небезпечною для здоров'я, якщо її готувати на такому устаткуванні.
Якщо є вапно, апарат споживатиме більше електроенергії. Чим товстіший шар нальоту, тим дорожче вам обійдеться рахунок за електроенергію.
Крім цього, агрегат шумітиме, намагаючись все-таки впоратися з покладеними на нього функціями, навіть попри те, що йому заважатиме кальцієвий наліт. У результаті обладнання взагалі перестане працювати та вимагатиме термінового та дорогого ремонту.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | OPTIMAL |
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Для чого | Для декальцинації |
Тип | Хімія для чистки |
Форма випуску | Рідина |
- Ціна: 99 ₴