Турка мідна 600 мл. для приготування кави Стругач
Об'єм турки вказівок виробником — 600 мл. (Фактичний об'єм* — 550 мл.)
* Об'єм чистої води до вигину шийка.
Характеристики мідної турки:
- Матеріал: мідь
- Об'єм (мл): 600.0
- Внутрішнє покриття: харчове олово
- Зовнішнє покриття: нікель
- Матеріал ручки: дерево
- Діаметр дна, мм: 80.0
- Діаметр горлечка, мм: 50.0
- Висота, мм: 125.0
- Тип плити: газова, електрична, склокерамічна
- Країна-виробник: Україна
Виконана з якісної імпортної міді (не нижче ніж М2). Вихідна товщина заготовки — 1 мм (у процесі оброблення трохи зменшується).
Знімна дерев'яна ручка (матеріал — вільха, покрита водостійким лаком). Пруток "намертво" прикручений гвинтом до турки без паяння. Отже, кріплення ручки навіть у разі перегрівання без води залишається міцним і не дасть змоги ручці відокремитися від турки. Турка спаяна з двох частин чистим харчовим оловом без застосування олов'яно-свинцевих припаїв.
Внутрішнє лущення зроблене гальванічним методом, за якого олово на молекулярному рівні облягається на мідній поверхні в чистому вигляді (Sn3)
Головна перевага виробника джезв це покриття "чорний" нікель. На відміну від аналогового хімічного чорнила, яким і далі користуватися багато кооперативів, "чорний" нікель має вищі захисні якості, на які здатні тільки покриття нанесені гальванічним методом. Незаперечно вигідно виділяється й неповторний нікелевий відтінок.
Саме мідні турки здавна є невіддільним атрибутом і інструментом справжнього поціновувача кави. І навіть із появи безлічі сучасних способів приготування турка не втратила своєї актуальності.
Сучасні кавомашини варять якісний напій незалежно від ваших умінь. Водночас маючи певний досвід, у приготуванні кави в турці можна приготувати таку смачну каву, що кавомашину після цього захочеться відставити вбік.
Але для приготування дійсно чудового напою потрібно мати не тільки певний запас умінь, але й досить якісний інструмент.
Основні критерії вибору правильної мідної турки
Форма
Турка (джезва) має мати ідеальну конічну форму. Завдяки цьому гуща набагато швидше осідає. Порівнюючи з вертикальними стінками, цей процес прискорюється вчетверо. Отже, у вашій чашці виявляється виключно міцний смачний напій без домішки гуски.
Матеріал
Найкращим матеріалом для турок (джезви) є мідь. Цей метал забезпечує рівномірне нагрівання всієї поверхні та утримання тепла. Щоб унеможливити єдиний брак міді — схильність до окислення, Внутрішній бік конструкції покривають тонким шаром олова.
Дрібниці
Турка купується на досить довгий період, тому не варто заощаджувати, адже цим аксесуаром ви будете користуватись практично щодня. Не купуйте турки з тонкими та прямими стінками. Турка має мати довгу зручну ручку (дерево або метал). Ну і звичайно ж турка має Вам сподобатися візуально, це не обов'язкова справа, але теж важлива;)
Основні | |
---|---|
Матеріал | Мідь |
Об`єм | 600 мл |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Зовнішнє покриття | нікель |
Матеріал ручки | дерево |
Діаметр горлечка | 50 мм |
Діаметр дна | 80 мм |
Висота | 125 мм |
Товщина матеріалу | 1 мм |
Зливний носик | Так |
Тип плити | Електрична, Склокерамічна, Газова |
Виробник | Сторчай |
Країна виробник | Україна |
Стан | Новий |
- Ціна: 649 ₴