Кавоварка Bialetti гейзерна на 3 чашки, Moka Express Italia 130 мл
Характеристики кавоварки
- Тип кавоварки - Гейзерна
- Матеріал Алюміній
- Обсяг 130 мл
- Розмір 13*9*17,5 см
- Бренд Bialetti
- Країна виробник Італія
- Модель Moka Express
- Сумісність із Газовою, Електричною, Склокерамічною плитою
Кавоварка гейзерна Bialetti Moka Express - це чудовий пристрій, який допоможе вам за лічені хвилини приготувати смачну та натуральну каву у себе на кухні.
- Дизайн: ця кавоварка з литого алюмінію з класичним корпусом, який залишався незмінним десятиліттями, а в новому кольорі зробить вашу кавоварку оригінальним елементом кожної кухні.
- Місткість: 3 чашки (130 мл). Вибираючи розмір кавоварки, майте на увазі, що кавоварка призначена для приготування повного об'єму кави, на яку вона розрахована.
- Використання: Bialetti Moka Express Black підходить для газових і електричних плит. Для індукційних плит використовуйте модель Bialetti Moka Induction.
- Догляд: мити кавоварку вручну, без жодних мийних засобів. Не мити в посудомийній машині.Форма та дизайн
Дизайн цього чайника для еспресо неодноразово поліпшився впродовж багатьох років, щоб зробити його більш ергономічним і елегантним. Одночасно були збережені функціональні особливості, які сприяли простоті кавоварки для еспресо:
- збірна камера,
- алюмінієвий бойлер
- унікальний, простий у керуванні та легко очищається клапан.
Як приготувати каву з кавоваркою мока?
- Заповніть нижню камеру кавоварки водою кімнатної температури (до рівня запобіжного клапана).
- Виберіть свою улюблену мелену каву (рекомендований рівень помелу: спеціально призначений для кавоварки мока, але не дуже дрібний!). Заповніть фільтр для меленої кави — каву спресовувати не треба.
- Поставте кавоварку мока на плиту (ручка не має бути прямо над джерелом тепла). Встановіть низький рівень нагрівання — варто почекати ще кілька хвилин для кращого смаку кави. Коли верхня камера заповниться завареною кавою, вимкніть нагрівання.
- І найважливіший момент — дегустація! Кава смачніша, якщо пити відразу!
Принцип дії Гейзерної кавоварки Bialetti
При підвищенні температури у нижньому резервуарі утворюється пара. Високий тиск буквально виштовхує окріп через фільтр сито, в якому насипана мелена кава. Під час проходу гарячої води через каву і відбувається процес приготування кави. Молота кава насичує воду смаком та ароматом. Після цього кава через трубку потрапляє у верхній резервуар.
На нижній частині кавника розташований спеціальний запобіжний клапан для аварійного випуску пари – обов'язкова деталь у пристрої, що працює з високим тиском. Цей клапан використовується як позначка для кількості води. Не можна наливати воду вище за цей клапан
Секрети приготування кави в гейзерній кавоварці Bialetti
Хоча сам процес приготування кави у гейзері здається дуже простим. Існує кілька секретів та тонкощів у рецептах кави в гейзерній кавоварці.
- Використовуйте співвідношення кави до води десь 1 до 12
- Можна використовувати теплу воду для скорочення часу приготування (це прибере неприємну гіркоту)
- Можна додати спеції до кави, перед тим як ставите кавоварку на вогонь
- Щоб отримати в гейзерній кавоварці каву з пінкою, добре збийте в чашці невелику кількість готового напою. Потім доливайте до цієї суміші решту кави.
- Не доводьте процес до характерного шипіння кавника – цей звук означає, що вода вже пішла.
- Краще вимкнути плиту на піку приготування моки та залишити кавоварку на хвилину
- Намагайтеся не перетримувати каву і не перегрівати її, щоб уникнути гіркоти в напої
Основні | |
---|---|
Виробник | Bialetti |
Тип використовуваної кави | Мелений |
Колір корпусу | Червоний |
Країна виробник | Італія |
Гарантійний термін | 6 міс |
Стан | Новий |
Додаткові характеристики | |
Матеріал корпусу | Алюміній |
- Ціна: 1 995 ₴