Сифон MHW-3Bomber для кави
- Розмір на 1-3 порції
- Вага: 690 грамів
- Об'єм 360 мл.
- Розмір в упаковці: 0.401 х 0.182 х 0.124 м
- Матеріал: Термостійке скло/дерево/Силікон/Метал
- Розрахований на температури від -30 до +180 градусів — Цельсія
- Висота 245 мм
- Нижній діаметр 140 мм
- Верхній діаметр 100 мм
- У комплекті спиртовий пальник
Сифон це ефективний пристрій для приготування кави та гарячих напоїв. Принцип дії сифона дуже простий, а сам прилад, мабуть, можна показувати в школі на заняттях — для переконливої демонстрації деяких фізичних принципів.
Сифон складається з двох колб, закріплених на штативі та з'єднаних між собою скляною трубкою і розділених фільтром-ситечком. В нижню колбу наливається вода, у верхню насипається кава. Потім сифон збирається, верхня колба накривається кришкою, а під нижньою запалюється спиртовий пальник (можна використовувати як рідкий, так і сухий спирт), так і можна використовувати газовий пальник. Вода в нижній колбі нагрівається й під тиском пари, що утворюється, виштовхуються у верхню колбу, у якій починає вирувати й заварювати напій. Попри зовнішню схожість буріння в сифоні з кипінням, це сучасно інший процес — і її відмінності від кипіння з погляду заварювання кави принципово. Під час буріння в сифоні кава «бультихається» в гарячій (але не кипить) воді, насиченій киснем. І заварюється дуже добре.
Коли кава готова, пальник з-під нижньої колби забирається, сама колба швидко остигає — і готовий натік перетікає в неї під дією негативного тиску. Фільтр водночас затримує гущу — і знизу залишається тільки чиста кава. Після цього із сифона зніме верхня колба, а з нижньої колби напій переливається в сервер або відразу розливається по чашках.
Професійний сифон нового покоління з жароміцного скла.
Кавовий сифон стане справжнім подарунком для шанувальників якісної, свіжої й ароматної кави. Саме сифон дає змогу приготувати каву так, щоб розкрити всю палітру смаку й аромату.
Пристрій від Hario — провідного виробника обладнання для бариста — обладнаний зручною ручкою, новою, вдосконаленою формою колби та спеціально розробленим фільтром. Фільтр можна використовувати багато разів. Корпус виготовлений з боросилікатного скла, що витримує вплив високих температур. На передній частині є позначки, за якими можна контролювати об'єм рідини (максимально 600 мл). Удосконалена ручка вирізняється зручністю й безпекою.
Рецепт приготування кави в Сифоні Габет
Процес приготування кави в сифоні такий:
- В нижню колбу залийте воду. Можна заливати як холодну, так і гарячу воду залежно від Вашого рецепта
- Установите Ваш фільтр між верхньою й нижньою частиною
- У верхню колбу насипте кави грубого помелу
- Використовуйте співвідношення кави та води від 1:10 до 1:15. (залежно від того, наскільки щільний напій ви хочете отримати)
- Зберіть Сифон і поставте пальник під нижню колбу.
- Час приготування Ви можете регулювати інтенсивністю вогню
- У міру закипання води, вона виштовхуватиметься з нижньої частини у верхню по скляній трубці у верхню частину, де вже буде готуватися ваш напій
- Можна перемішати каву під час приготування кілька разів. Більш інтенсивно вперше, коли вся вода перейде нагору, а вдруге після 1-1,5 хвилин заварювання вже ніжно.
- Після завершення приготування зніміть Сифон із джерела вогню та дайте воді опуститися назад у нижню колбу Сифона. Вона стече сама під дією гравітації та всмоктувальної сили вакууму. Кавовий макуха залишиться у верхній частині посудини.
- Ваша кава готова!
Основні | |
---|---|
Виробник | MHW-3BOMBER |
Тип використовуваної кави | Мелений |
Об`єм | 0.6 л |
Колір корпусу | Прозорий |
Країна виробник | Китай |
Гарантійний термін | 12 міс |
Стан | Новий |
- Ціна: 3 329 ₴