Пітчер MELBA 450 мл для лате арт
Загальні характеристики Пітчера
- Об'єм: 450 мл.
- Матеріал: Stainless Steel 304
- Зливний носик: Так
- Колір Білий
- Вага 190 грамів
- Ручка: Так
- Підходить для лате-арт: Так
Пітчер — один із головних помічників бариста. Без нього приготувати молочні напої неможливо. Але як же вибрати гарний вихованець для збивання молока?
Що таке пітчер молочник для збивання молока?
У кожного бариста є пітчер або, як його ще називають, джаг, іноді говорять просто молочник. Це спеціалізований девайс, головне призначення якого — збивання молока та отримання гарної пінки.
Сам процес використання молочника дуже простий. Бариста наливає молоко та поміщає капучинатор кавомашини всередину посудини під визначеним кутом і на певну глибину. Гаряча пара розігріває та збиває молоко в піну.
Найважливіший момент, на який потрібно звернути увагу під час роботи з пітчером — температура молока. Потрібно не просто нагріти його, але й не допустити закипання. Діапазон температур у цьому разі — не нижчий за 70 і не вище ніж 80 градусів.
Початківці використовують спеціальні термометри для нагрівання молока, професійні ж орієнтуватися на свій досвід і відчуття. Іноді можна натрапити на пітчер із вбудованою шкалою температури. Рекомендується використовувати охолоджений пітчер для збивання, щоб піна вийшла щільнішою
Пітчери бувають із різних матеріалів
Джаг виготовляють із різних матеріалів: неіржавка сталь, кераміка, скло, алюміній, пластик.
Під час вибору такого виробу дуже важливо враховувати теплопровідність матеріалу. Збивання молока передбачає контроль температури. Теплопровідність матеріалу забезпечує оптимальні умови.
Найпрактичніший і найпопулярніший матеріал — це сталь. Вона не тільки утримує температуру, але й довговічна. Нержавіюча сталь не боїться механічних пошкоджень. До того ж на неї ніяк не впливають різкі перепади температури, чого не можна сказати про скло або кераміку.
Деякі пітчери додатково покривають шаром тефлону. Воно добре тим, що молоко після нагрівання не пристає до стінок і не пригорає. Але в тефлоні є і свої мінуси, його легко пошкодити, він швидко втрачає свої властивості.
Об'єм і товщина стінок
Ще один важливий параметр вибору — товщина його стінок. Велика товщина буде прекрасним вибором для досвідчених бариста або всіх, у кого під рукою є спеціальний термометр. Товстий метал забезпечує швидке акумулювання тепла в процесі збивання. Він зберігає форму та пишність піни, дає змогу зробити її вищою та щільнішою.
Моделі з тонкими стінками підходять бариста початківців. Вони доступніші за ціною. Тонкі стінки дають змогу легко визначити температуру молока, на дотик, просто торканням руки. Так новачки будуть впевнені, що контролюють процес і не допускають перегрівання.
Об'єм пітчера для молока
Що ж до об'єму, то в цьому разі вибір залежить від самого бариста залежно від якого напою ви робите або якої кількості молока вам потрібно збити за один раз. Діапазон розмірів — від 150 мілілітрів до 1 літра. Все залежить від кількості порцій кави, яку Вам потрібно приготувати за короткий термін. Найпопулярніші розміри 350 і 600 мілілітрів. В ідеалі ви за раз готуєте молоко для одного напою. Якщо ж ви використовуєте, великий вихованець відразу на кілька порцій може вийти два різні напої за консистенцією.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Китай |
Тип | Пітчер |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Колір | Білий |
- Ціна: 1 499 ₴