Пуровер Hario Pegasus 03
Характеристики пуровера
- Артикул: PED-03-T
- Бренд Hario
- Модель Pegasus
- Розмір 03
- Цвет: Прозорий
- Розмір: Ш 151× Г 134× В 113 мм / Φ134 мм
- Місткість: 4-7 чашки
- Вага (включно з індивідуальною коробкою): приблизно 146 г.
- Матеріал: Корпус/Акрилонітрил-стирольна смола
- Країна походження: Японія
Пуровер Hario Pegasus
Новинка від Японського виробника обладнання для кави Hario Pegasus. Пуровер, у якому фірмові внутрішні елементи флагманської конусної кавоварки V60 поєднуються з конічною кавоваркою з плоским дном.
Виступи призначені для запобігання прилипанню паперу до стіни та водночас забезпечують особливий шлях для стікання відфільтрованого напою після того, як вода налита по спіралі.
Порівнюючи з суто конічним пуровером V60, який підтримує фільтр із загостреним дном через один отвір більшого розміру, Pegasus забезпечує повільніше заварювання через два порівняно маленькі отвори під клином фільтра. Форма Pegasus схожа на культовий фільтр для кави Melitta і форму, де кругла верхня частина звужується до прямого клиноподібного низу.
Pegasus був випущений із конструкцією з прозорого AS-пластику в трьох різних розмірах, дві великі з яких обладнані лініями для заповнення рекомендованої кількості меленої кави.
\
Основні переваги Воронки з Поліпропілену
- Низька теплопровідність
- Доступна ціна
- Міцність
- Легкість;
- Економія води та часу, витраченого на приготування кави.
Що таке Пуровер і як у ньому готувати каву?
Пуровер це альтернативний метод заварювання кави, у якому використовується спеціальний девайс у формі воронки. Приготування кави в пуровері дуже схоже на процес приготування кави в кемексі, але має свої переваги. Такий метод добре допомагає розкривати квіткові, ягідні та фруктові аромати.
Класична порція кави для воронки Hario на 1 порцію 15 грамів на 240 мл води. Оптимальне співвідношення кави до кількості води, яку ви використовуєте 1 до 16 (це несуттєве правило й співвідношення може змінюватися залежно від рецепта).
Помел варто використовувати досить великий, більш великий, ніж для еспресо та гейзерної кавоварки, але дрібніший, ніж для френч преса. Ваш головний орієнтир — час заварювання, відштовхуючись від нього, підбирайте помел. Якщо вода через каву проливається дуже довго — помел потрібно зробити більшим, якщо дуже швидко — дрібнішим.
У разі зміни кількості використовуваної кави, так само потрібно буде змінити розмір помелу, оскільки швидкість проливання теж зміниться. Чим більше кави ви використовуєте, тим більший помел потрібно використовувати.
Оптимальна температура для приготування кави в пуровері 90-95 °C.
Як готувати каву в пуровері
- Закип'ятіть воду. Найоптимальніша температура від 92 до 96 °C.
- Відміряйте каву з розрахунком 6-10 грамів на кожні 100 мл. води.
- Подрібніть кавові зерна до середньо-дрібного помола.
- Поставте пуровер із паперовим фільтром на чашку або будь-яку іншу ємність
- Пролийте воду через фільтр, щоб розігріти його та воронку, приклеїти фільтр до стінок. Злити воду з ємності.
- Висипте каву в центр фільтра.
- Влийте трохи гарячої води так, щоб змочити мелену кава (вода не має перевищувати рівень кави). Зачекайте 30 сек.
- Повільно виливайте воду, що залишилася, рухаючись по спіралі з центру до зовнішньої частини за 2 хв.
- Дочекайтеся поки вода, що залишилася у фільтрі стече в ємність.
- Кава готова!
Основні | |
---|---|
Тип посуду | Пуровер |
Матеріал | Пластик |
Колір | Прозорий |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Виробник | Hario |
Країна виробник | Японія |
Матеріал ручки | Пластик |
- Ціна: 446 ₴