Пуровер HARIO V60 02 VD-02-THY-A Жовтий
Розміри Пуровера Hario V60 02
- У найширшій частині: 13.7 см.
- Діаметр: 11.5 см.
- Висота: 10 см.
- Вага: 130 г.
- Об'єм: 400 мл.
- Матеріал Акрилонітрил-стирольна смола.
- Бренд Hario
- Код VD-02-THY-A
- Колір Жовтий
- Серія Juice Collection
Пуровер Hario V60 02
Пуровер Hario V60 02 (Поліпропілен Акрилонітрил-стирольна смола) дуже зручний і практичний аксесуар для приготування кави альтернативним способом. Він дуже простий у використанні, за допомогою такого пуровера Ви зможете потішити себе ароматним напоєм у будь-який момент.
Пуровер — дуже популярний альтернативний метод заварювання кави у світі, завоював він свою популярність завдяки простоті використання й економії часу, адже не у всіх є час вранці приготувати каву в турці або якимсь іншим тривалішим способом. Дуже легко миється.
Пуровер Hario V60 серія Juice Collection
Пуровер із поліпропілену вирізняються низьким тєплгопровідністю, вони не забирають тепло в гарячої води. Процес заварювання проходить за постійної температури, це дає змогу точно розрахувати час приготування й отримувати стабільну чашку. Такі моделі легкі та міцні, їх зручно взяти із собою в поїздку.
Основні переваги Лійки з Поліпропілену
- Низька теплопровідність
- Доступна ціна
- Міцність
- Легкість;
- Економія води та часу, витраченого на приготування кави.
Пуровер Hariо V60 це альтернативний метод заварювання кави, для приготування якого використовується девайс спеціальної форми з нахилом стінок 60 градусів. Іноді такий спосіб приготування називають Воронка. Також використовується назви V60 або Hario (на честь популярного виробника кавових девайсів, який винайшов і популяризував такий спосіб приготування кави)
Посібник із приготування кави в пуровері Hario V60
Процес приготування кави в пуровері дуже схожий за своїм принципом із приготуванням у кемексі, але все ж є певні відмінності, через які смак буде відрізнятися.
Пуровер V60, як і будь-які фільтр методи заварювання чудово підходить для розкриття фруктових, ягідних і квіткових дискрипторів кави.
Перед приготуванням кави в пуровері важливо знати про основні чинники, які впливають на смак кави.
Що знадобиться для приготування кави в пуровері Hariо V60
Обов'язково
- Кава (бажано середньої або світлої обсмажки)
- Сам пуровер.
- Паперові фільтри (конусні)
- Гаряча вода (температура може варіюватися від 85 до 95 градусів залежно від рецепта)
Бажано:
- Ваги (добре, якщо з таймером)
- Кавомолка (ручна або електрична з регулюванням помелу)
- Таймер (якщо у вагах немає такої функції)
- Чайник із тонким носиком. (таким чайником дуже легко контролювати швидкість проливання)
Ступінь помелу для приготування кави в Hario V60
Для приготування в пуровері найкраще використовувати каву середнього помелу (більше, ніж для еспресо, але дрібніше, ніж френчпрес). Помел може змінюватися залежно від ваших цілей і смакових уподобань. Мілкіший помел — для насиченішого смаку, або великий для більш фруктового та квіткового смаку.
Дозування кави для пуровера Hario
Класична порція для пуровера V60 на 1 чашку — 15 грамів на 250 мл води. Ви можете самі прорахувати кількість води залежно від порції кави. Оптимальне співвідношення кави до кількості готового напою має становити 60 грамів кави, на один літр води. Краще не відміряти каву на око, оскільки навіть 1-2 грами зайвої або недостатньої кави можуть дуже впливати на кінцевий смак напою. Щоб ваш результат був передбачуваним і ви могли його легко повторити використовуйте спеціалізовані ваги для приготування кави з кроком 0,1 г.
У разі зміни кількості використовуваної для приготування кави, потрібно буде підлаштувати помел, оскільки швидкість проливання, через іншу кількість кави, теж зміниться. Чим більше кави ви використовуєте для приготування, тим більший помел потрібно використовувати
Температура води для пуровера Hario
Для приготування кави в пуровері можна використовувати температуру від 85 до 95 °C, але оптимальна 90-94 °C. Головне не використовувати окріп, позаяк кава буде переварена та гірка. Щоб отримати таку температуру, потрібно довести воду до кипіння й почекати 2-3 хвилини. Оптимальний варіант — це чайник із регулюванням температури або використовувати окремо градусник для води.
.
Заварювання кави в пуровері Hario
- Для приготування кави вкладіть фільтр в саму воронку, рекомендуємо пролити через нього 100-200 мл гарячої води та вилити її. Це потрібно, щоб змочити фільтр і прибрати можливий присмак паперу.
- Після цього засипте каву у фільтр і злегка струсіть воронку, щоб рівномірно розподілити каву.
- Перший етап вливання води — передзмочування. Воно допомагає покращити смак кави та зробити екстракцію стабільнішою. Об'єм води для змочування зазвичай рахують за потрійним коефіцієнтом щодо ваги самої кави. Якщо ви використовуєте 15 грамів кави, то влити потрібно 45 грамів води. Якщо ви використовуєте більше кави, ніж зазвичай, наприклад, 30 грамів, то і води, відповідно, потрібно взяти 90 мл.
- Після вливання потрібно почекати 30 секунд, поки вода почне контактувати з меленою кавою. Після цього можна братися до самого процесу приготування.
- Після змочування кави потрібно обережно почати вливати воду в каву круговими рухами за годинниковою стрілкою (можете використовувати й інші техніки), починаючи з центру та просуваючись ближче до країв, поки загальна вага води не досягне потрібного значення.
- Залежно від обраного методу вливання й об'єму кави, загальна час заварювання може змінюватися від 2,5 до 4 хвилин.
- Наприкінці потрібно викинути використаний фільтр з кавою, збовтати напій для насичення киснем і насолоджуватися смаком
Є два основні способи вливання води: інтервальний та одночасний. Одночасний метод — коли всю воду вливають за один раз. Інтервалний метод — певними порціями за кілька разів. Інтервалний метод допомагає посилити екстракцію й витягти більше смакових речовин із кави.
Історія пуровера
Пуровер (pour over) у перекладі з англійської означає «лити зверху». Такий метод приготування кави використовується досить давно. Кавоварки такого типу були відомі ще в 19 ст. У 1908 році вже був девайс дуже схожий на сучасний пуровер. Існують різні теорії, хто ж був першовідкривачем такого способу. По одній із них пуровер винайшла німецька домогосподарка, по іншій — пристрій придумали в Японії.
Особливу популярність пуровер набув на початку нинішнього століття, коли їх виробництвом зайнялася японська компанія Hario (у перекладі з японської — «Король скла»).
Хоча такі девайси випускають ще багато відомих фірм (Bodum, Bonavita, Kalita), слово «хіріо» стало номінальним, і деякі прихильники кави тільки так називають і сам спосіб приготування кави, і воронку-дріпер.
Кава в пуровері отримує максимальну кількість ефірних олій, а мелені зерна не можна перепалити, як під час заварювання в турці або в кавомашині.
Головна відмінність V60 полягає в тому, що в основі пуровера Hario розташовується один великий отвір. Завдяки цій особливості V60 має найбільшу серед усіх пуроверів, схожість із кемексом, але все ж це два різні способи приготування кави зі своєю специфікою.
У Hario V60 використовуються спеціальні паперові фільтри з боковим швом.
Пуровер Hario V60 дуже варіативний, а на смак кінцевого напою впливає дуже багато чинників
- Мінералізація води;
- Температура води
- Якість кавових зерен
- Свіжість і якість обсмажування
- Якість та однорідність помелу
- Якість фільтрів
- Рівномірність і час проливання
- Пропорція води до меленої кави
- Тип фільтрів.
Тому для досягнення ідеального результату доведеться експериментувати
Основні | |
---|---|
Тип посуду | Пуровер |
Матеріал | Пластик |
Виробник | Hario |
Колір | Рожевий |
- Ціна: 403 ₴