Джезва мідна COHO 200 мл. Турка Патіна
Характеристики джезви
- Об'єм загальний 200 мл.
- Діаметр дна — 9 см.
- Висота 11 см.
- Матеріал джези — мідь.
- Матеріал ручки сплав бронзи
- Ручна робота
- Довжина ручки 12.5 см.
- Товщина стін - 1.5 мм. - 1.8 мм
- Внутрішній шар - Харчове олово
- Країна виробник - Туреччина
Джезва мідна COHO
Справжня кава по-турецьки з густою пінкою вважається класичним рецептом. Для його приготування необхідна спеціальна конічна ємність із довгою ручкою — турка. Смак і аромат напою безпосередньо залежать від особливостей заварювального посуду.
Критерії вибору кавової турки
Кава в турці найстаріша з усіх способів приготування. Унікальність рецепта полягає не в сорті кавових зерен, а в техніці заварювання. Напій готується з порошку дуже тонкого помелу, що дає дуже насичений смак. Води додається більше, ніж в еспресо або капучино. Суміш варять на невеликому вогні, не доводячи до кипіння, поки зверху не утворюється густа пінка.
Такий спосіб приготування неможливий без турки (джезви) — мініатюрної посудини з довгою ручкою. Форма чаші може варіюватися, але дно обов'язково має бути ширшим за шийку. Невеликий носик допомагає розливати рідину по чашках.
Під час вибору турки необхідно враховувати три чинники:
Форма — діаметр дна має бути ширшим чим шийка. Якщо отвір посуду буде набагато менший від дна, кава недостатньо контактує з водою під час нагрівання, і напій вийде не насиченим. Занадто широка горловина прискорює випаровування кавових масел, через що втрачається аромат;
Об'єм — у процесі варіння не можна заповнювати турку наполовину. Тому вибирайте розмір посуду залежно від того, на скільки персон ви збираєтеся готувати. Турецький каву п'ють маленькими порціями по 60-90 мл. На 2-3 людину знадобиться посудина об'ємом від 120 до 270 мл;
Матеріал — джезви виготовляють із латуні, міді, алюмінію, нержавіючої сталі та кераміки. За довговічністю та здатністю зберігати тепло лідирує турка з Меді
Як з'явилася турка
Вже за назвою посудини можна уявити, що в ній варять каву по-турецьки або по-східному. Традиція готувати цей напій дійсно зародилася на Близькому Сході. Але точно невідомо, хто і коли помітив, що мелені зерна, зварені у звичайні каструльці, поступаються смаком кави з посуду із широким дном і вузьким горлом.
Вважається, що прообразом турки, або джезви, став мідний арабський глечик ібрик. За формою він трохи схожий на сучасний кавник: округлі боки, вузьке горлечко, довгий тонкий носик, кришка та вигнута ручка збоку. Кришка заважає побачити, коли напій починає кипіти, у носику застрягала гуща, а ручка сильно нагрівалася від вогню.
Тоді з'явилася далла. Носик у неї коротший та ширший, ніж у ібрика, але ручка все ще розташована занадто близько до полум'я. Зараз даллу теж використовують як аксесуар для сервірування.
Турка зберегла багато рис своїх попередників, але отримала довгу ручку — з нею небезпека обпектися зведена до нуля.
Форма Турки
Практика приготування кави нароблялася століттями. Давно зрозуміло, що найвдаліша посудина для варіння схожа на посічений конус. У нього широке дно, похилі стінки та вузьке горло. Кожен елемент слугує своєю метою
Чим ширше дно, тим кращий контакт із джерелом нагрівання й тим рівномірніше розподіляється тепло, а похилі стінки не дають гущі спливати. У звуженому горлечку утворюється стійка піна, яка заважає випаровуватись ароматичним речовинам.
Матеріали турки
Найбільш поширеним питанням, як правильно вибрати турку для варіння кави, стосується матеріалу. Більшість асортименту в магазинах становлять турки з сталі та латуні. Однак у наш час нескладно знайти колоритну мідну посудину або сучасну скляну джезву. Мідь, завдяки своїм фізичним якостям, оптимальний варіант для турки.
Чому рекомендують саме мідь? Не тільки тому, що мідна турка — це класика. Мідь рівномірно нагрівається, довго слугує, а ще має дуже гарний вигляд.
Внутрішню частину посуду лудять — покривають харчовим оловом. У дорогому посуді внутрішню поверхню сріблять. Завдяки цьому мідь не взаємодіє з кавою й не утворює шкідливих солей.
У мідних джезв, як жодних інших, важлива товщина стінок. Мідь має високу теплопровідність, і щоб кава не нагрівалася занадто швидко, потрібно підбирати посуд із товстими стінками. Оптимальна товщина — від 1,5 мм.
Основні | |
---|---|
Матеріал | Мідь |
Об`єм | 200 мл |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Матеріал ручки | дерево |
Товщина матеріалу | 1 мм |
Зливний носик | Так |
Тип плити | Електрична, Склокерамічна, Газова |
Виробник | Hakart Dekoratif Esya ve Metal |
Країна виробник | Туреччина |
Стан | Новий |
- Ціна: 1 879 ₴