Набір Garnet 4 Katakuchi для приготування чаю матча #138
Набір Garnet 4 Katakuchi для приготування чаю матча #138
Набір містить:
- Чаван Katakuchi (12.5x12.5x7.5cm) 500 мл це чаша створена спеціально для приготування й пиття чаю Матча (підходить і для інших чайних церемоній). Зручний розмір і форма чаші, яка ідеально лягає у ваші руки
- Часаку (Тясаку, Чашаку) — спеціальна ложечка з японської чайної церемонії, яку використовують для насипання чаю Матча. Вона дає змогу красиво й акуратно викласти Матча в чашу, а також допомагає відміряти необхідну кількість чаю.
- Кусенаоші підставка для віночка для матчі
- Часен Бамбуковий віночок — відомий у японській чайній культурі як chasen виготовляється в ручну з цільного зрізу бамбука, розрізняється довжиною та кількістю ланок «зубчиків». Головне завдання вінчика — збити чай матча в єдину консистенцію
Як правильно приготувати чай матча
Щоб оцінити переваги матчі, потрібно його правильно заварювати. Готувати його потрібно за температури не вище ніж 80 градусів. Тому після кипіння води зачекайте 3-5 хвилин. Згідно з правилами, щоб приготувати чай матча, на пів чайної ложки порошку (2 грами) необхідно взяти 50 мл гарячої води. Однак краще скористатися бамбуковою ложечкою, що називається тясаку. На 1 піалу потрібні 2 ложечки матча.
Чай насипте в чашу та налийте в неї невелику кількість гарячої води. Перед використанням посуд обов'язково обдайте окропом і ретельно витріть. Щоб смачно приготувати матча вдома, потрібно спеціальний віночок — часен. Для пом'якшення його ворсинок замочіть вінчик у гарячій воді на 1 хвилину. З його допомогою змішайте порошок із водою до повного розчинення грудочок. Також, щоб уникнути їхньої появи, перш ніж готувати напій, порошок можна просіяти через сито.
Потім долийте воду, що залишилася, і збийте чай до утворення густої піни. Для цього скористайтеся спеціальною піалою чаван. У ній заварювати чай набагато зручніше.
Що таке матча?
Матча – це японський зелений чай, розтертий у порошок. По-японськи він називається матча, а в нашій транскрипції матча. Цей чай традиційно використовується в японській чайній церемонії. Особливості вирощування та приготування дають змогу цьому напою зберігати величезну кількість корисних речовин.
Збирають урожай лише один раз на рік. І важливою особливістю є те, що за два тижні до збирання врожаю, листя накривають, щоб захистити їх від потрапляння сонячних променів. Отже, чай зберігає свіжість, а листя набувають насичений темно-зелений колір. Водночас листя насичується амінокислотами, і чай набуває солодкого смаку.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Китай |
Матеріал | Бамбук |
Користувальницькі характеристики | |
Тип чаю | Матча |
- Ціна: 1 649 ₴/комплект