Арабіка Перу свіжообсмажений
Смак кави арабіка Перу
- Чорний шоколад, горіх, карамель, мінімальна фруктова кислинка
- Склад 100% арабіка моносорт
- Обсмажування Середня
- Країна Перу
- Регіон Південна Америка
Арабіка Перу 1 кг. Peru
Практично всі кава з Перу вважається "органічною кавою". Перуанська арабіка дає ніжний, але дуже насичений напій. Головна нотка в смаку цієї арабіки — це, звісно ж, шоколад, іноді його навіть називають "шоколадна кава". Також є нотки прянощів і житнього хліба. Дуже ніжний і не різкий аромат. Кислуватість мінімальна. Практично не гіркий.
Вирощування арабіки в Перу
Практично вся територія Перу чудово підходить для вирощування арабіки. Завдяки м'якому клімату та родючій землі в Перу завжди чудовий урожай кави. Вся кава росте на східних схилах гірської системи Анди. Як і в Гватемалі майже всі плантації кави висаджують у тіні інших вищих листяних дерев. Це робиться для захисту врожаю від сильного ультрафіолетового випромінювання, штормових вітрів і злив.
Середня висота росту арабіки 1000 — 1500 метрів. Урожай збирається з початку липня до кінця листопада вручну. Зерна проходять миту обробку.
Практично вся кава з Перу вирощується на унікальних, екологічно чистих територіях. Також практично не використовуються жодні додаткові добрива та оброблення дерев хімікатами. Саме тому майже всю каву з цієї країни має маркування БІО.
Історія появи кави в Перу
Точної дати появи кави на території Перу немає, вважається, що перші саджанці були занесені сюди на рубежі 17 і 18 століття. Але майже 200 років кава в Перу вирощували тільки маленькі ферми в невеликій кількості, причиною цього слугувала дуже складна економічна ситуація в країні. Але наприкінці 19 століття Перуанці все ж зрозуміли, що Перу може спокійно зайняти лідерські позиції на світовому ринку поруч із кавовими гігантами. Зараз перуанська кава — це яскравий приклад грамотного поєднання сучасних технологій і стародавніх традицій.
Успіх Перуанської кави у світі можна пояснити кількома чинниками
- Вся територія Перу підходить для вирощування кави, на відміну від більшості країн, де кавові плантації вирощують тільки в певних регіонах.
- Весь урожай збирається тільки вручну дрібними фермерами (частіше всього вирощування кави — це сімейний бізнес).
- Перу має орган контролю — "Державна кавова плата". Він бере проби кави з усіх партій на відповідність маркування Bio.
- Відсутність хімічних добавок і пестицидів під час вирощування кави. Такий підхід на хвилі популярності ведення здорового способу життя робить перуанську каву дуже популярною на світовому ринку.
Основні | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Перу |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Без кофеїну | Ні |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
вага | 1 кг. |
Ступінь обжарювання | СЕРЕДНЯ (за замовчуванням). Ступінь обжарювання "на вибір" від 5кг. |
Країна походження | Перу |
Співвідношення | 100% Арабіка |
Вага в упаковці | 1 кг. |
Свіжообсмажена/Зелений | Свіжообсмажена |
Кава з кислинкою | Кава без кислинки |
- Ціна: 639 ₴