Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7254 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-
+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Арабіка Колумбія Супремо 1 кг. Colombia Supremo

Арабіка Колумбія Супремо 1 кг. Colombia Supremo, фото 2
  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб
  • Код: 205

695 ₴

Показати оптові ціни
Арабіка Колумбія Супремо 1 кг. Colombia Supremo
Арабіка Колумбія Супремо 1 кг. Colombia SupremoГотово до відправки
695 ₴
+380 (98) 120-91-92
Прийом замовлень
  • +380 (95) 499-10-65
    Рональда Рейгана 46
  • 0 (800) 33-20-92
    Прийом замовлень
  • +380 (68) 905-41-89
    Нижній Вал 41
+380 (98) 120-91-92
Прийом замовлень
  • +380 (95) 499-10-65
    Рональда Рейгана 46
  • 0 (800) 33-20-92
    Прийом замовлень
  • +380 (68) 905-41-89
    Нижній Вал 41
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Арабіка Колумбія Супремо свіжообсмажений

Характеристики Колумбія Супремо

  • Смак Какао, карамель, шоколад, м'яка яблучна кислуватість, сухофрукти
  • Склад 100% арабіка моносорт
  • Обсмаження Середнє
  • Країна Колумбія
  • Регіон Південна Америка

Арабіка Колумбія Супремо

Дуже популярний сорт у кавовому світі. Він полюбився всім за свої щільність напою та виразні нотки какао. Досить солодкий навіть без додавання цукру. Слабка яблучна кислуватість. Гіркуватість приємна, чимось схожа на чорнослив. У букеті Колумбії Супремо так само можна вловити шоколадні, винні та квіткові нотки. 

Готувати Колумбію, в принципі, можна практично всіма доступними способами. Але необхідно розуміти, що це все-таки кислотна кава. Тому в еспресо він заходить не всім — зайва кислотність забиває деталі та відтінки. Проте якщо кава обсмажена средньо або темніше, то це ознака більш збалансованого та щільного еспресо.

У Супремо з Сантандера, та й з Антьокії, у мажорі сухофрукти та чорнослив. Звичайно, на тлі завжди буде кислуватість, зазвичай цитрусова. За баланс відповідає гіркий шоколад, печений хліб. У пыслясмаку грейпфрут. Більш темна обсмажка матиме відтінки чорного чаю. Також можна вловити ноти шоколаду та карамелі.

Арабіка Колумбія Супремо 1 кг. Colombia Supremo

У 40х роках був створений національний кавовий фонд Колумбії. Фермери можуть продавати свою каву у фонд по фіксованої ціни, яка розраховувалися за зрозумілою формулою для всіх учасників ринку. Було відкрито майже 550 пунктів приймання зерна всією країни. Отже, дрібні фермери завжди впевнені в тому, що зможуть продати свій товар і отримати справедливу ціну за свою працю.

Завдання федерації полягає в захисті прав дрібних фермерів, контроль якості кави та пошуку можливостей її поліпшення. Федерація виробників кави Колумбії розробила свій логотип (у логотипі використовується образ Хуана Вальдеса) для позначення кави суто Колумбійського виробництва. Федерація підкреслює цим логотипом важливість походження кави, а не торгової марки під якою він продається. Причиною успіху Колумбійської кави є прозора система торгових закупівель кави всередині країни, є сайти кожного з кавових департаментів Колумбії, де щорічно публікуються всі дані про виробництво кави, його експорт і кількість кавових посадок на сьогодні.

Арабика Колумбия Супремо 1 кг. Colombia Supremo

Історія Колумбія Супремо

Кава з'явилася на території Колумбії на початку 18-го століття, швидке зростання виробництва припав уже на кінець 19 століття. Зараз Колумбія посідає третє місце у світі з виробництва кави та друге з вирощування арабіки. Робусту в Колумбії не вирощують взагалі. Якщо Кава з Колумбії, то можете бути впевненими, що це чиста арабіка. Так само Колумбія лідер у світі з виробництва саме митої арабіки

Переважно каву в Колумбії вирощують на висоті 1300-2100 метрів у регіонах Уїла, Антьокія, Толіма, Сантандер. Більшість фермерів вирощують каву на невеликих плантаціях площею до трьох гектарів і виробляють у середньому до 7 тонн на рік. Майже всю каву вирощують на схилах гір Кордильєр. Кава росте в тіні інших вищих листяних дерев, тому що в такій місцевості в районі еватору сонце дуже активне та може випалити кавові дерева

Зазвичай каву в Колумбії збирають ручним способом двічі на рік. Перший основний збір — з вересня до грудня. Другий підхід — із квітня до червня. У деякій дощовій місцевості урожай знімають і 6-8 разів.

Колумбія Супермо, що це за кава?

Колумбія Супремо належить до різновиду кави арабіка, підвид майже завжди Катурра. Катурра — це природна мутація іншого підвиду арабіки Бурбон.

Чому Супремо не завжди може бути Катурра? Тому що Супремо — це лише характеристика якості зерна, яку приймають за нормами країни походження — Колумбії. Причому в цьому разі це характеристика навіть не якості, а винятково розміру зерна.

Кавові зерна Колумбії Супремо

Позначення Супремо означає, що розмір зі скріном 17/18. Найвищий 19+, іменується Марагоджип. А якщо зерно дрібніше, то воно має маркування ексельсо — скрін 15/16, UGQ (usual good quality) — уся інша кава. Кожен клас допускає 5-10% зерен меншого розміру.

Водночас про конкретний сорт/різновид, на якому росла ягода, або точну географічну прив'язку ферми/плантації цей термін — Супремо — не говорить нічого. Тобто «Колумбія Супремо» потрібно читати, як «кава з Колумбії розміром 17/18». Це все, що реально говорить ця назва покупцеві.

Тому тут потрібно виходити з тих самих даних, як і в разі Бразилії Сантос. Колумбія Супремо — це просто велика кава з Колумбії, яка з якоїсь причини не стали продавати мікролотом і не стали його якимось чином додатково ідентифікувати. Це може бути (і, зазвичай, так воно і є) просто суміш зерен розміру 17/18 від різних колумбійських виробників, з різних ферм, плантацій. Зерна з маленьких станцій приймають на великих приймальних станціях, і у вашій пачці може бути мікс кави з різних невеликих ферм.

Є й друга характеристика зерна з Колумбії — грейд. Це вже ближче до якості зерна, тому що грейд означає кількість дефектів на 500 грамів (за аналогією з «NY» для Бразилії).

  • АА — не містить повних первинних дефектів і може містити до п'яти повних вторинних дефектів, серед яких не має бути пошкоджень комахами.
  • А — може містити до трьох повних первинних дефектів і до восьми повних вторинних дефектів.
  • Без грейда — може містити до восьми повних первинних дефектів і до тридцять п'яти повних вторинних дефектів.

Решта йде в брак, а в разі Колумбії на внутрішній ринок.

Арабика Колумбия Супремо 1 кг. Colombia Supremo

Майже вся колумбійська кава обробляється митим способом, це означає, що кава матиме збалансованіший кислотний букет у смаку.

Колумбія — країна, ніби створена для вирощування кави. Ідеальний клімат, оксамитові вічнозелені схили, родючі ґрунти, історичні традиції, що строго контролює контроль якості на всіх етапах зробили Колумбію одним із лідерів кавової індустрії.

Колумбійська кава 2012 року отримала статус «географічно захищеної назви» і стала в один ряд із такими брендами, як італійський пармезан, Індійський рис басматі, французьке шампанське.

Економіка Колумбії тісно пов'язана з кавою. Так чи інакше, понад 500 тисяч сімей зайняті в вирощуванні, зборі, обробленні або експорті кави. Експорт кави становить приблизно 4% від ВВП країни та забезпечує 37% зайнятості в сільському господарстві.

Колумбія — гірська країна, висота якої сягає 2200 метрів. Кава росте на стрімких схилах, через що її збирають тільки вручну, на відміну від сусідньої Бразилії, де часто каву збирають механічно. Країна розташована прямо еваторі та разом із великим висотами дає змогу збирати урожай практично цілий рік. На одному дереві трапляються і стиглі ягоди, і зелені, і навіть цвітіння.

У країні виділяють два основні урожаї — основний урожай (main crop) і мітака (mitaka). Зазвичай, мітака приносить меншу кількість ягід, ніж основний урожай. Також вважається, що якість мітаки трохи нижча, ніж у основного врожаю.

Оброблення кави в Колумбії ділиться на два етапи: вет-міл і драй-міл. На віт-міллі ягоди очищають від м'якоті за допомогою ферментації. Потім із зерен змивають залишки м'якоті, висушують до 12% — виходить кава в пачменті. Зазвичай, обробкою займаються фермери прямо в горах, тому що транспортувати ягоди складно — вони майже вдесятеро важчі, ніж готовий висушений пачмент. Крім того, є ризик загнивання під час транспортування. Іноді фермери об'єднуються в кооперативи та будують загальну станцію митої обробки.

Після віт-мілла готовий пачмент знімають на драй-міл. Драй-мілли зазвичай розташовані в містах поряд із кавовими регіоном і належать експортерам кави. Тут кава оцінюється на дефекти, смак і вологість. Потім його купують у фермера. Зазвичай драй-міл сам пропонує фермеру ціну, з огляду на якість кави. Але деякі успішні фермери продають каву безпосередньо, оплачуючи послуги драй-мілла та складу. Однак це відбувається досить рідко.

Якщо кава оцінюється високо, її виділяють в окремий лот, що дає змогу покупцеві відстежити всю інформацію про це зерно. Якщо ж якість стандартна, найімовірніше, каву змішують з іншими лотами, щоб отримати однорідні за якістю та розміром лоти з назвами «Супремо» і «Ексельсо». Максимум, що можна дізнатися про таку каву — кількість дефектів і регіон, у якому міститься драй-міл.

На драй-міллі каву можна зберігати до 6 місяців, поки не надійде замовлення на зелену каву від покупця. Це зберігання також відіграє важливу роль для якості, позаяк під час відлежування кави в пачменті його водна активність стабілізується до безпечного для експорту рівня. Після цього роблять халлінг, тобто очищають від лушпиння, пакують каву в мішки для експорту та відправляють покупцеві.

Колумбія — одна з найцікавіших країн у кавовому поясі землі через цілу серію особливостей: розташування на еваторі, збирання врожаю цілий рік, наявність унікального теруару з високим потенціалом для смаку, а також наявність сильних і передбачених державних інститутів і систем, які діють у країні.

Щорічно в країні виробляють від 10 до 13 млн мішків продукції, а «кольумбійська кава» — не просто слова, а зареєстрована торгова марка.

Характеристики
Основні
ВиробникKNBK
Країна виробникКолумбія
Вид кавиАрабіка
Форма випускуЗерновий
АроматизаторНі
Тип упаковкиВакуумний пакет
Вага1000 г
Міцність кавиСередня
Користувальницькі характеристики
вага250 гр.
Ступінь обжарюванняСЕРЕДНЯ (за замовчуванням). Ступінь обжарювання "на вибір" від 5кг.
Країна походженняКолумбія
Співвідношення100% Арабіка
Спосіб приготуванняАэропресс, Кемекс, Мока, Турка, Френч-прес, Машина Еспресо
Вага в упаковці1 кг.
Свіжообсмажена/ЗеленийСвіжообсмажена
Кава з кислинкоюКава з помірною кислинкою
Інформація для замовлення
  • Ціна: 695 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner