Ефіопія Джима свіжообсмажена
Смак кави арабіка Ефіопія Джима
- Дескрипторі Виноград, вино, персик, помірна цитрусова кислинка
- Склад 100% арабіка моносорт
- Обсмаження середнє Омні
- Країна Ефіопія
- Регіон Африка
Арабіка Ефіопія Джима
Уся Ефіопська кава досить високо цінується в усьому світі. На тлі інших ефіопських сортів арабіку Ефіопію Джиму виділяє слабо виражена кислинка. У смаку Джимі явно переважають винні ноти. Кава виходить міцною з відчутною гіркуватістю. Зерна арабіки Джимі великими назвати складно, але це не заважає отримувати з них дуже насичений напій із чітко окресленим ароматом.
Вирощування кави в Ефіопії
Джимі — найбільший кавовий регіон Ефіопії, на честь нього й дістав свою назву цей сорт. Ефіопія досить бідна країна, але це ніяк не відбивається на якості зерна. Вже впродовж багатьох десятиліть Ефіопія впевнено займає одне з провідних місць щодо експорту кави, а арабіка цієї країни одна з найунікальніших не тільки в Африці, але й у всьому світі.
Ефіопія славиться багатством кавових смаків, позаяк кава зібрана з різних регіонів цієї країни по-різному показує себе в чашці та має індивідуальні та унікальні відтінки. Арабіка Джима один із найпопулярніших Ефіопських сортів кави на рівні з Сідамо і Йоргачіф, своєю популярністю він зобов'язаний приємній гірчинці, що обволікає смак і порівняно низькою ціною. Також відмінна риса Ефіопії Джимі полягає в тому, що велика частина кавових дерев росте в диких лісах і з мінімальним втручанням людини.
Кавова індустрія в Ефіопії
Усім знають, що Ефіопія є батьківщиною кави. Властивості кави, були відомі Ефіопам ще в давні часи, правда вживали спочатку кавові ягоди або сік, який під час бродіння давав алкогольний напій. Також із кавового листя готували чай. Зараз вирощування кави є провідною галуззю економіки Ефіопії. Кава приносить майже 70% прибутку з усього експорту. В рік в Ефіопії збирають понад 350 тис. тонн зерен, а в кавовій індустрії залучено 15 мільйонів працівників.
Цікавий факт: понад половина кавових дерев в Ефіопії ростуть як дикі або напівдикі рослини з мінімальним втручанням людини (по суті людина бере участь тільки в зборі стиглих ягід). Збирання кави з таких дерев дуже складний Оскільки дика арабіка дає не такий великий урожай, як домашня, збирати ягоди в тропічних зарослях не найпростіше завдання. Якщо працівнику вдається зібрати понад 15 кілограмів дикої арабіки — це вважається гарним результатом
Основні | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Ефіопія |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
вага | 1 кг. |
Ступінь обжарювання | СЕРЕДНЯ (за замовчуванням). Ступінь обжарювання "на вибір" від 5кг. |
Країна походження | Ефіопія |
Співвідношення | 100% Арабіка |
Вага в упаковці | 1 кг. |
Свіжообсмажена/Зелений | Свіжообсмажена |
Кава з кислинкою | Кава з помірною кислинкою |
- Ціна: 578 ₴