- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 221
1 135 ₴
Показати оптові ціниКава без кофеїну Колумбія Супремо свіжообсмажений
Короткий опис
- Вино, какао, карамель, маленька кислотність,
- Особливість — немає кофеїну (обробка СО2)
- Склад 100% арабіка моносорт
- Обсмаження Середнє
- Країна Колумбія
- Регион Південна Америка
Колумбія Супремо 1 кг. DECAF
Сорт для людей, які люблять цей напій, але з якихось причин не можна вживати великі дози кофеїну або просто для прихильників неміцної кави. Зелені зерна проходять процес СО2-екстракції, вуглекислий газ подається під високим тиском, після чого кава втрачає кофеїн. Але попри це, ця арабіка має прекрасний солодкий букет. У ньому можна відчути нотки червоного вина та какао. Мінімальна яблучна кислинка. Легка гіркуватість.
Навіть після декофеїнізації за своїми смаковими якостями не поступається стандартним сортам.
Як отримують каву без кофеїну
Кава без кофеїну — це кава, в якій, згідно з міжнародними стандартами, кофеїн має міститися в кількості не більш ніж 0,3%. Він проходить процес Декофеїнізації.
Обробка двуокисом вуглецю (CO2-екстракція) — найпрогресивніший і найбезпечніший для організму метод видалення кофеїну. Під час його застосування не використовують розчинники, а напій зберігає особливості смаку й аромату. Зерна, попередньо пропарені, обробляють вуглекислотою, кофеїн водночас випаровується.
Найчастіше для створення напою без кофеїну як сировина використовуються кавові зерна арабіки.
Про каву без кофеїну вперше заговорив Людвіг Роземус, який 1903 року простежив за випадковою декофеїнізацією і згодом запатентував метод видалення кофеїну з зерен. Добитися цього природним способом можна, замочивши зерна в морській воді — саме це явище Роземус спостерігати на кораблі. Хоча запатентований метод декофеїнізації був у тому ж 1903 — напій відразу дістав особливу назву «Сачкна» (після скоротилася до «санка»), а популярність знайшов тільки в 1930 і то завдяки масштабній рекламній компанії.
Кава без кофеїну
Кава без кофеїну почала набирати популярність паралельно з тим, як розповсюджувалися дані про шкоду алкалоїду. Варто зазначити, що навіть із нинішніми технологіями неможливо повністю позбавити кави кофеїну. Приблизно в 10 чашках без кофеїнової кави міститься, скільки кофеїну, скільки у 2 чашках звичайної.
Повністю відмовитися від кави для багатьох дуже складно. Така любов до напою пояснюється бажанням розслабитися або сконцентруватися.
Так якщо любов до кави дійсно така велика, чи потрібно відмовляти собі в задоволенні? Поки дослідження намагаються привести до певного конкретного висновку, ґрунтуючись на рівні шкідливості. Але виходить так, що один брак перекривається перевагою. Наприклад, позитивним моментом є великий вміст антиоксидантів, які захищають організм від передчасного старіння. В одній порції 150 мл — приблизно чверті чайної ложки кофеїну та цієї кількості досить, щоб заблокувати дію залоз, відповідальних за сон, навпаки, надавши відчуття бадьорості.
За такої кількості переваг не забувайте, що безкофеїнового типу є свої мінуси. Йдеться про підвищення холестерину в крові та появі бляшок. Тобто в підсумку декофеїнізація — це не здорова альтернатива без вад, але більш помірна заміна улюбленому напою. За можливості, як мінімум через якісні характеристики, краще надати перевагу натуральному варіанту. Інший варіант — змішувати обидва типи 50 на 50.
За наявності протипоказань бажано проконсультуватися з лікарем на предмет можливості заміни кофеїнової кави на безкофеїнову. Навіть за позитивної відповіді доведеться дотримуватися строгого ліміту на чашки — зазвичай дозволено 2-3 чашки на день.
Безкофеїновий тип має певні плюси, зокрема він не «б'є» по нервовій системі, Даючи помірну дію, але має свої вади. Як втім, і звичайна кава, покликана підвищувати працездатність, реакцію та покращувати пам'ять, за всіх своїх мінусів, може мати й корисніший вплив на організм — зниження ризику діабету та раку. Який із двох типів вибрати — справа смаку та консультації лікаря. Оскільки натуральний варіант має виразніший аромат і смак, можна змішувати його з безкофеїновим, у такий спосіб знижуючи навантаження й підвищуючи його якісні характеристики.
Основні | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Колумбія |
Ароматизатор | Ні |
Без кофеїну | Так |
Вага | 1000 г |
Вид кави | Арабіка |
Міцність кави | Середня |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Форма випуску | Зерновий |
Користувальницькі характеристики | |
Вага в упаковці | 1 кг. |
Кава з кислинкою | Кава з помірною кислинкою |
Свіжообсмажена/Зелений | Свіжообсмажена |
Співвідношення | 100% Арабіка, Без кофеїну |
Спосіб приготування | Аэропресс, Кемекс, Мока, Турка, Френч-прес, Машина Еспресо |
Ступінь обжарювання | СЕРЕДНЯ (за замовчуванням). Ступінь обжарювання "на вибір" від 5кг. |
Країна походження | Колумбія |
- Ціна: 1 135 ₴