Арабіка Коста-Ріка (Арабіка Коста-Ріка) 1кг.
Арабіка Коста-Ріка свіжообсмажена
Смак кави арабіка Коста-Ріка
- Орех, шоколад, карамель, кислинка.
- Состав 100% арабика моносорт.
- Обжарка Средняя
- Страна Коста-Рика
- Регион Північна Америка
У Коста-Ріці кавова галузь дуже розвинена, це ключова сільськогосподарська культура цієї держави. Тому на експорт йдуть тільки добірні якісні зерна. Арабіка Коста-Ріка має дуже насичений смак з виразними нотами вина і спецій. Легка гірчинка, трохи терпка. М'яка кислотність і дуже стійкий шоколадний аромат, який можна охарактеризувати як "пряний".
Фото зерен кави Арабіка Коста-Ріка свіжообсмажена
Вирощування кави в Коста-Ріці
Коста-Ріка — це країна арабіки преміум класу, робусту тут не вирощують. Понад 90 % урожаю експортується. В останні роки кави посів третє місце серед усіх експортованих продуктів цієї країни, поступившись тільки нафті і бананам (хоча на протязі майже 100 років впевнено тримав першість). Виробництво арабіки в останні роки перевищує 170 000 тонн за сезон.
Арабіка, вирощена в Коста-Ріці, відрізняється порівняно високим вмістом кофеїну як для арабіки. Коста-Ріка вважається країною, яка може вирощувати арабіку з дотриманням усіх вимог цього сорту, завдяки унікальним умовам:
- Географічне положення та особливості рельєфу.
- Органічний склад і кислотність грунту.
- Кліматичні умови і рівень опадів.
У Коста-Ріці виділяються два основних сезону:
- "Вологий". Під час вологого сезону відбувається дозрівання зерен і догляд за деревами.
- "Сухий". Під час сухого сезону відбувається безпосередньо збір і обробка врожаю.
Історія появи арабіки в Коста-Ріці
Вважається, що вперше кава з'явилася в Коста-Ріці ще в 1779 році. Саджанці арабіки з Ефіопії транзитом через Європу привезли в місто Месета. Першим хто почав культивувати каву був Фелікс Веларде.
Незабаром уряд побачив величезний потенціал у цій культурі й початок заохочувати вирощування кави видаючи землі, фермерам, які погоджувалися висаджувати на них плантації арабіки. З 1832 року Коста-Ріка починає експортувати каву в Чилі, де його повторно упаковували і відправляли в Англію під брендом Чилійська кава"Valparaíso".
У 1943 році англійський капітан Вільям Ле Лашер Лайон, який займається постачанням кави до Англії, розглянув величезні фінансові перспективи перевезень кави до Лондона безпосередньо з Коста-Ріки. Після цього почалося стрімке зростання торгівлі кавою в Коста-Ріці. Слідом за Європою висока якість Коста-Риканського кави сподобалася і США. Вже до середини 20 століття вирощування кави в Коста-Ріці стало не просто бажаним, а економічно необхідним для країни.
Основні | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Коста-Ріка |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Без кофеїну | Ні |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
вага | 250 гр. |
Ступінь обжарювання | СЕРЕДНЯ (за замовчуванням). Ступінь обжарювання "на вибір" від 5кг. |
Країна походження | Коста-Ріка |
Співвідношення | 100% Арабіка |
Вага в упаковці | 1 кг. |
Свіжообсмажена/Зелений | Свіжообсмажена |
Кава з кислинкою | Кава з кислинкою |
- Ціна: 858 ₴