Кава арабіка Гватемала Бола де Оро
- Короткий опис: цитрус, фрукти.
- Сорт: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai.
- Спосіб обробки: Wet (European Prep/Washed).
- Висота: 1350+ метрів.
- Збір урожаю: січень - квітень.
Клімат Гватемали не найкращий для вирощування кави, але безліч гір вулканічного походження і склад ґрунту просто створений для кави. Головна проблема клімату полягає у великій кількості прямих сонячних променів, які просто випалюють ніжні кавові дерева протягом дня. Дана проблема була вирішена простим і ефективним способом – всі дерева почали висаджувати в тіні місцевих листяних дерев з великими кронами. Ці дерева захищають листки від палючого сонця, а також від сильних злив та вітрів.
Практично уся Гватемальська кава — це сорту арабіка Тіпіка. Ще донедавна практично весь кави вирощується в Центральній Америці була Тіпіка. Але, на жаль, у більшості країн її посадки загинули від хвороб і епідемій. У Гватемалі вийшло уникнути такої долі.
Практично всі гори Гватемали – це недіючі вулкани, грунт тут дуже насичений різними органічними речовинами. Саме тому майже вся гватемальська кава має димну нотку.
Сира кава
Основні | |
---|---|
Виробник | KNBK |
Країна виробник | Гватемала |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Без кофеїну | Ні |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Вага | 200 г |
Користувацькi характеристики | |
Ступінь обжарювання | не обсмажена |
Країна походження | Гватемала |
Співвідношення | 100% Арабіка |
Вага в упаковці | 0,2 кг. |
Ступінь помелу | Зерновий |
Свіжообсмажена/Зелений | Зелений |
- Ціна: 168 ₴