NEW HARIO V60 One Pour Dripper MUGEN пуровер Мюген, розмір 02, чорний
- Бренд Hario
- Країна Японія
- У найширшій частині: 13.7 см.
- Діаметр: 11.5 см.
- Висота: 10 см.
- Вага: 130 г.
- Об'єм: 400 мл.
- Матеріал Поліпропілен
- Можна мити в посудомийній машині: Так
- У комплекті знімний тримач
- Тримач виготовлений із поліпропілену (термостійкий до 120 °C).
- Сумісний фільтр: паперові фільтри розміру 02.
Пуровер Hario Mugen V60 02 One Pour
Коли йдеться про пуровер, перше, що приходить на розум Hario V60, Харіо це культовий бренд, якому багато фахівців із кави та бариста довіряють не замислюючись. З моменту своєї появи в 1950-х роках пуровер для кави Hario V60 став глобальним явищем, і сьогодні, коли ви думаєте про конічну ручну воронку, на розум автоматично спливає назва «Hario V60». За минулі роки Hario випустила безліч різних версій і моделей серії V60, які розрізняються за матеріалами, формою, розміром, дизайном тощо. Однією з найвдаліших новинок можна вважати Hario Mugen (Mugen у перекладі з японської означає «нескінченний»). Цей пуровер випущений у березні 2021 року. Хоча з моменту його випуску пройшли лише кілька років, про Hario Mugen широко відомий в кавовому світі, і його часто рекомендують багато експертів із ручного заварювання кави.
Внутрішня поверхня Hario Mugen не має гребенів і ребер, характерних для класичних V60. Натомість він має зіркоподібні канавки, які дають змогу повільно витягувати каву, забезпечуючи чудову чашку кави навіть за одне вливання.
Метод ручного приготування пуровера — один із самих художніх способів заварювання кави, який неможливо визначити простими чіткими правилами. Як і будь-яка інша реміснича практика, вона надалі розвивається, оскільки її постійно практикують, вивчають, налаштовують і вдосконалюють різними способами. Кожен бариста має унікальний метод і свою техніку. Думки експертів про те, як найкраще це зробити, сильно розрізняються залежно від процедурних етапів, розміру помелу кави, співвідношення кави та води, часу екстракції, кількості заливок, температури води, використовуваного обладнання.
Пуровер One Pour приготування за один пролив
Пролив води — це основний етап методу пуровера, за якого гаряча вода вручну з великою обережністю й контролем виливається зі спеціального розливного чайника на мелену кава, і коли вода вступає в контакт із меленою кавою, кава виливається в сервер або чашку під крапельницею. Традиційно широко поширеною практикою є виконання декількох проливів, найпоширенішою є дві-три заливки. Однак більша кількість заливок означає, що якість напою більшою мірою залежить від досвіду людини, яка готує каву, оскільки кожен пролив це шанс зіпсувати весь процес. Тут на допомогу приходить метод одноразового проливання.
Це метод ручного приготування кави, за якого потрібно тільки один проливання води від початку до кінця, щоб отримати готовий напій. Для правильного виконання потрібно менше часу, менше зусиль і менший рівень знань. Однак обладнання для цього має бути дуже добре адаптоване до цього методу з ретельно призначеною конструкцією.
Hario Mugen був створений саме для цього: щоб ви могли приготувати чашку з мінімум зусиль, використовуючи лише один залив води, замість двох або трьох. Завдяки цьому навіть новачок зможе приготувати смачну чашку кави.
Якщо готувати класичний V-60, є думка, що такі воронки більше підходять для прихильників середнього та просунутого рівня приготування кави. Причина цього в тому, що конструкція і метод крапельниці V60 допускають максимальну варіативність, що є плюсом для людини, досить досвідченого, щоб вносити зміни та коригування в рецепт приготування кави, але для новачка це може стати проблемою. Однак за допомогою Hario Mugen V60 необхідно пролити правильно тільки один раз, оскільки це метод одноразового заливання, і його набагато легше опанувати та правильно виконувати, порівнюючи з заливанням іншими девайсами V60, робить Hario Mugen ідеальною лійкою для кави для ентузіастів-початківців і новачків, які можуть з упевненістю почати готувати смачну каву. Плоский і тонкий тримач лійки Hario Mugen не тільки надає крапельниці стильний і футуристичний вигляд, але й легко знімається. Тримач можна легко зняти, натиснувши на край отвори на задній стороні Mugen. Коли воронка від'єднана, її можна встановити окремо.
Смак кави в Hario Mugen
Першим і головним чинником, що визначає смак і аромат кави, є сама кава, яка використовується для заварювання, і, отже, важко визначити смак і аромат залежно від лійки, яку ви використовуєте. Однак, можна сказати, що воронки конічної форми, як-от Hario Mugen, розкривають найкраще з кавою легкого обсмажування, оскільки вони зберігають квіткові, фруктові та кислі нотки кави. Крім того, кава, приготована з використанням Hario Mugen, буде насиченою, але водночас чистою, без жодних зайвих присмаків.
Як приготувати каву за допомогою Hario Mugen
- Для Hario Mugen рекомендується використовувати класичні фільтри Hario 02
- Рекомендоване співвідношення кави та води: 20 г кави на 240 мл води (1:12) Хоча це рекомендоване співвідношення, його можна регулювати залежно від типу кави, розміру помелу, часу екстракції й особистих переваг. У міру того, як ви познайомитеся з процесом, сміливо експериментуйте з рецептом і ви знайдете ідеальний баланс саме для Вас.
- Рекомендований розмір помелу кави: Medium Fine. Цей чинник ви також можете змінити та поекспериментувати, щоб знайти розмір помелу, який найкраще підходить для вас.
Процес приготування в Hario Mugen
- Складіть паперовий фільтр по швах і стійко помістіть його в Hario Mugen
- Помістіть Hario Mugen на підставку або чашку. На цей момент у воронці міститься тільки фільтр без меленої кави. Повільно наливайте гарячу воду на фільтр, не залишаючи сухих плям. Гаряча вода зливається в сервер. Цей крок можна зробити кілька разів
- Робиться це для змочування паперового фільтра для забезпечення рівномірної й оптимальної екстракції та прогріти сервер.
- Злийте гарячу воду, що потрапила в сервер.
- Помістіть у фільтр 20 г кави середнього помелу. Злегка струсіть лійку, щоб кава рівномірно осіла всередині фільтра та щоб її поверхня була рівною.
- Почніть повільно наливати гарячу воду з чайника, починаючи з центру та рухаючись по спіралі назовні.
- Пролив треба робити один раз, без перерв і зупинок, об'єм наливної води становить 240 мл.
- Щойно вся вода стече на сервер у формі кави, приготування завершене й кава готова до вживання.
Додаткові поради для Hario Mugen
Щоб зробити пролив точнішим, ви можете використовувати спеціальні кавові ваги з вбудованим таймером, які потрібно розмістити під сервером, щоб із більшою точністю вимірювати час, кількість води та кави.
Хоча ця воронка була розроблена спеціально заварювання за один раз, її також можна використовувати для приготування з декількома протоками. Найкраще в ручному переливі — це те, що ви можете персоналізувати його, змінюючи різні параметри заварювання, і отримуючи різний смак, використовуючи одну й ту саму каву.
Немає конкретних обмежень на тип використовуваної кави, які можна використовувати для приготування кави за допомогою Hario Mugen. Однак ми рекомендуємо використовувати каву легкого обсмаження, оскільки з такої кави ви можете отримати максимальне багатство смаку й аромату.
Очистити Mugen легко та просто, оскільки її можна мити в посудомийній машині. Якщо ви миєте його вручну, можна використовувати для миття м'яку губку та нейтральний мийний засіб.
Основні | |
---|---|
Об`єм | 400 мл |
Висота | 100 мм |
Виробник | Hario |
Колір | Сірий |
Матеріал | Пластик |
Ширина | 137 мм |
Діаметр | 115 мм |
Тип посуду | Пуровер |
Користувальницькі характеристики | |
Країна виробник | Японія |
- Ціна: 481 ₴