Кава у френч пресі
Кава у френч-пресі - це, напевно, найдоступніший і найбюджетніший спосіб приготування кави вдома. Сподобався він нам завдяки своїй простоті та відсутність якихось складнощів у приготуванні. Френч-прес це по суті великий кухоль з ситцем і шомполом, де кава заливається гарячою водою. Але навіть у такому простому способі готування є свої нюанси.
Від чого залежить смак кави у френч-пресі
В першу чергу дуже смак кави залежить звичайно від якості самих зерен, від того з якої вони країни і ступеня обсмажування. І якщо на ці фактори ви вплинути не в силі (хіба що вибір гарного магазину) то вибір сорту і правильний помел залежить від вас, кава для френча-преса обов'язково має бути великого помелу, а вода бажано фільтрована.
Приготування кави у френч-пресі
- Для того щоб приготувати каву у френч-пресі нам потрібен сам френч-прес, кава, кавомолка, секундомір і вода.
- Відміряйте необхідну кількість кави і змеліть її (великий помел). Рекомендується приблизно 2 столові ложки на 170-200 мл. води чи 3 на 270-300 мл.
- У прогрітий френч-прес (прогріти можна теплою водою) рівномірно насипаємо каву.
- Після цього заливаємо нашу каву невеликою кількістю води (50-70 мл) і перемішуємо засікаємо 25 секунд. Робиться це для того, щоб смак був глибший.
- Тепер додаємо решту води і засікаємо 4-6 хвилин.
- Після закінчення часу перемішайте каву і додатково продавіть поршнем.
Ваша кава готова, наливати готовий напій рекомендується в прогріту чашку. Якщо у вас є кухонні ваги, то відмірювати кави можна у пропорції 7 грамів на 100 мілілітрів.