Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7253 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-
+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Як приготувати каву в пуровері?

Як приготувати каву в пуровері?

Приготування кави в пуровері

Пуровер - це один із найпопулярніших методів альтернативного заварювання кави, в якому використовується спеціальна воронка конічної форми. Його називають по-різному, воронка, пуловер в60 або Харіо

Як приготувати каву в пуровері

Воронки для пуровера роблять із різних матеріалів: поліпропілен, тритан, кераміка або скло. Вони бувають різних форм, мають різну товщину, форму ребер та розмір

Процес приготування кави в пуровері і принцип заварювання за своїм принципом дуже близький до приготування в кемексі, але все ж таки є принципові відмінності, через ці відмінності і сама кава має інший смак.

Приготування кави в пуровері добре розкриває квіткові, ягідні та фруктові аромати.

Що знадобиться для приготування кави в пуровері

Обов'язково:

  • Кава в зернах або мелена.
  • Пуровер.
  • Паперові фільтри.
  • Гаряча вода.

Бажано:

  • Ваги.
  • Кавомолка.
  • Таймер.
  • Чайник із тонким носиком.
  • Контроль температури

Помел кави для пуровера

Помел для пуровера використовується середній: більший, ніж для еспресо, але дрібніший, ніж для френч-пресу і того ж кемексу. З помолом можна експериментувати та спостерігати як зміна розміру кави впливає на смак та підбирати його під свої смакові уподобання.

Дозування кави у пуровері

Дозування кави найкраще використовувати у співвідношенні на 1 г кави 16 мл. води. Так стандартна порція кави буде 15 г кави на 250 мл. води. Не рекомендується відміряти каву на око або навіть мірними ложками, оскільки різні сорти кави можуть мати різну вагу при однаковому обємі. А навіть 1 грам кави може значно змінити смак готового напою.

Щоб отримувати стабільний і передбачуваний результат, краще використовувати ваги з кроком 0,1 г. Ідеальний варіант якщо ваги ще будуть мати вбудований таймер

Врахуйте що при зміні кількості кави, потрібно буде підлаштувати помел, так як швидкість проливу змінюватиметься в залежності від кількості використовуваної кави. Чим більше кави ви використовуєте, тим більше має бути помел і навпаки.

Температура води для приготування кави в пуровер

Для пуровера рекомендуємо використовувати температуру води 93-95 °С. Щоб отримати таку температуру, доведіть воду до кипіння і залиште її на 1-2 хвилини, щоб вона охолола. Оптимально буде, якщо у вас є термометр або спеціальний чайник із регулюванням температури

Перед тим як засипати змелену каву у фільтр, потрібно плолити через неї + - 150 мл. гарячої води, а потім вилити її. Це потрібно, щоб усунути можливий присмак паперу, який можуть давати паперові фільтри.

Після цього можете насипати змелену каву і трохи струсіть пуровер, щоб рівномірно розподілити каву у фільтрі.

Як приготувати каву в пуровері?

Заварювання кави у пуровері

Поставте пуровер на ваги та обнуліть їх, потім запустіть таймер і акуратно змочіть каву невеликим об'ємом води. Об'єм води для змочування зазвичай вважають за потрійним коефіцієнтом щодо ваги самої кави. Якщо ви використовуєте 15 г кави, то влити потрібно 45 г води. Якщо ви використовуєте більше кави, ніж зазвичай, наприклад, 30 грамів, то і вага води для змочування потрібно буде збільшити до 90 мл.

Після перового вливання потрібно почекати 30 секунд, доки вся вода не вбереться у каву. Коли це станеться, можна приступати до приготування. Після передзмочування потрібно акуратно почати вливати воду в каву круговими рухами за годинниковою стрілкою, починаючи з центру та просуваючись ближче до країв. І так поки не увіллєте всю потрібну кількість води

Інтервальний та одноразовий спосіб вливання води в пуровер

  • Одноразовий метод - коли всю воду вливають за один раз, такий метод більш простий та передбачуваний.
  • Інтервальний метод – певними порціями за кілька разів. Інтервальний метод допомагає посилити екстракцію та витягти більше речовин з кави.

Залежно від методу вливання та кількості використовуваної кави, час приготування може змінюватись від 2,5 до 4 хвилин.

Після того як вся вода перетекла в сервер, потрібно викинути фільтр з жмихом і збовтати напій для насичення киснем. Тепер можете розливати готову каву по чашках і насолоджуватися.

Рецепт приготування кави в пуровер

  1. Закип'ятіть воду. Найоптимальніша температура від 92 до 96 °C.
  2. Відміряйте каву з розрахунком 6-10 г на кожні 100 мл. води.
  3. Подрібніть кавові зерна до середньодрібного помелу.
  4. Поставте пуровер із паперовим фільтром на чашку або будь-яку іншу ємність
  5. Пролийте окріп через фільтр, щоб розігріти його і воронку, приклеїти фільтр до стінок. Злити воду із ємності.
  6. Висипте каву у центр фільтра.
  7. Влийте трохи гарячої води так, щоб змочити мелену каву (вода не повинна перевищувати рівень кави). Зачекайте 30 сек.
  8. Повільно вливайте воду, що залишилася, рухаючись по спіралі з центру до зовнішньої частини за 2 хв.
  9. Дочекайтеся поки вода що залишилась у фільтрі вода стіче в ємність. Кава готова!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner