Продавець KNBK Fresh Roasted Coffee & Accessories store розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7734 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-
+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Приготування кави в Кемексі

Приготування кави в Кемексі

Кава в Кемексі

Американський хімік Пітер Шлюмбом зробив чимало відкриттів, але увійшов в історію як винахідник кемекса. Вчений допізна затримувався в лабораторії, тому потребував багато кави. З підручних засобів: колби Эрленмейера, лабораторної скляної воронки і паперового фільтра, – містер Шлюмбом спорудив подобу капельної кавоварки. Всі масла, що містяться в мелених зернах, залишалися на укладеному у воронку фільтрі, в колбу потрапляв прозорий напій.

Кава, приготована таким способом, виходила смачною, але конструкція виявилася незручною: колба обпікала руки, а перед тим, як перелити напій, доводилося шукати місце, куди можна було б покласти вийняту з колби мокру воронку. Шлюмбом знайшов вихід: воронку з колбою він поєднав за допомогою шкіряного прихвата. Пізніше прихват став дерев'яним, шкіряним залишився лише шнурок.

Приготування кави в Кемексе

  • Для отримання оптимального результату важливо використовувати каву середнього помелу. Для цього ми рекомендуємо скористатися кавомолкою з регулюванням помелу, тому що ножові кавомолки не дозволяють досягти якісного рівномірного помолу, який є необхідною умовою для отримання насиченого напою з великою кількістю смакових нюансів.
  • Складіть фільтр так, щоб вийшов конус зі сторонами в 1 і 3 шару. Помістіть паперовий фільтр у верхню частину кемекса, тришарової стороною до носика колби. Рясно полийте паперовий фільтр гарячою водою, щоб видалити присмак паперу і прогріти кемекс. Дайте воді повністю стекти в колбу кемекса, після чого, не виймаючи фільтра, злийте воду через носик. Слідкуйте за тим, щоб фільтр щільно прилягав до стінок кемекса.
  • Вам знадобиться 42 грами кави на 600 мл води. Насипте свіжозмелену каву в кемекс і зробіть у гірці кави невелике поглиблення для того, щоб було зручніше наливати воду.

Приготування кави в Кемексе Готуємо каву в Кемекс      

  • Обережно додайте невелику кількість води (приблизно 50 мл), щоб змочити каву і почати процес попередньої екстракції. Дуже важливо додавати воду плавно, круговими рухами, рівномірно змочуючи кави. Температура води повинна становити до 95 С.
  • По закінченні 30 секунд (коли вся вода вбереться), почніть заливати каву водою. Наливайте воду повільно, тонкоим потоком, рухаючись по колу від краю до центру до тих пір, поки рівень води не буде на 3/4 см від верхнього краю колби. Слідкуйте за тим, щоб колір поверхні кави був як можна більш рівномірним без темних і світдих плям.

Приготування кави в Кемексі

  • Як тільки вода просочиться в кемекс і почне з'являтися кава з під води, долийте (до тих пір, поки загальний обсяг залитої води не складе 600 мл). Слідкуйте за тим, щоб кава розподілялась рівномірно, а не накопичувався в центрі, і щоб колір поверхні був як можна більш рівномірним.
  • Дайте просочитися каві в кемекс, після чого видаліть паперовий фільтр.
  • Ваш кава готова! Розлийте по чашках і насолоджуйтеся!

Приготування кави в Кемексе, рецепт. Готуємо каву в Кемекс

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner