Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7251 відгук
Акційні пропозиції Ознайомитися <-
+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Кава в гейзерній кавоварці

Кава в гейзерній кавоварці

Як готувати каву в гейзерній кавоварці

Що таке гейзерна кавоварка

Під час приготування кави в гейзерній кавоварці гаряча вода під тиском, яка утворюється через температуру, підіймається з нижнього у верхній резервуар, проходячи через шар меленої кави. Завдяки високій температурі та досить грубому фільтру напій виходить насиченим і міцним.

Ступінь помелу для гейзерної кавоварки

Помел для гейзерної кавоварки краща використовувати помірний середній, за виглядом він схожий на помел для еспресо, але трохи більший, як пісок на дотик. З помелом для гейзерної кавоварки можна експериментувати, можете готувати на дрібнішому або крупнішому помелі, щоб зрозуміти різницю у смаку та підібрати свій ідеальний рецепт

Дозування кави та води для гейзерної кавоварки

Під час приготування кави в гейзерній кавоварці, правильний обсяг кави та води вже продуманий виробником. Кава ви насипаєте рівно, скільки дає сітка для меленої кави. А воду потрібно налити трохи нижче клапана скидання тиску у верхній частині основи кавоварки, намагайтеся, щоб клапан не був занурений у воду. Цей клапан необхідний для скидання зайвого тиску, якщо, наприклад, Ви використовуєте занадто дрібний помел і вода не може просочитися через каву

Як готувати каву в гейзерній кавоварці

Температура води для гейзерної кавоварки

У гейзерній кавоварці можна використовувати відразу гарячу воду. Від температури води безпосередньо залежить час приготування кави, якщо вода буде холодна, то і час приготування буде більшим і кава може вийти надмірно насиченою, якщо ж ви навпаки любите міцну каву, то холодна вода саме те.

Приготування кави в гейзерній кавоварці

Після того як ви вже поставили кавоварку на джерело тепла, через 3-4 хвилини (залежно від об'єму кавоварки), вода почне підійматися вгору, проходити крізь каву та наповнювати верхню частину кавоварки. Коли вся вода перетече у верхню камеру, Ви почуєте характерні звуки, це означає, що можна знімати кавоварку та наливати в чашку

Відразу знімайте кавоварку з плити, коли вода в нижній колбі вже закінчилася, інакше кава буде занадто гірка.

Рецепт приготування кави в гейзерній кавоварці

  1. Підігрійте воду в чайнику, але не давайте їй закипіти. Якщо використовувати відразу холодну воду, то час приготування сильно збільшується, і така кава може бути занадто насіченою, а також зявиться присмак метала.
  2. Відкрийте гейзерну кавоварку та залийте воду до клапана безпеки, не вище. Клапан потрібен для виведення зайвого тиску, якщо вода не може пройти через сітчастий фільтр із кавою.
  3. Гейзерна кавоварка дуже швидко гріється та може обпекти руки. Не торкайтеся до нього руками, використовуйте прихват або рушник. Краще беріть кавоварку тільки за ручку.
  4. Помел візуально трохи більший за дрібну сіль. Але помел можете підібрати під свій рецепт
  5. Засипте каву у фільтр до країв (трамбувати не потрібно) і встановіть на нижню частину кавоварки
  6. Закрутіть верхню частину на основу
  7. Поставте гейзерну кавоварку на джерело тепла та закрийте кришку
  8. За кілька хвилин в основі гейзерної кавоварки утворюється тиск, щоб почати витісняти воду у верхню частину;
  9. Відкрийте кришку та контролюйте процес приготування. Щойно потік кави посвітлішає  й стане тонкими — зніміть кавоварку з плити. Можна підставити основу під струмінь холодної води, щоб остаточно зупинити екстракцію.
  10. Перелийте каву в чашку.

Сам процес приготування кави в гейзерній кавоварці не дуже складний. Вона дає змогу приготувати смачну чашку кави без особливого клопоту та за короткий час. Не дивно, що гейзерна кавоварка завоювала мільйони сердець у всьому світі, особливо в себе на батьківщині, в Італії.

Рецепт приготування кави в гейзерній кавоварці

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner